İstanbul'da bir haftalık dönemde sahtecilik, I kaçakçılık, dolandırıcılık ve kalpazanlık olaylarına yönelik düzenlenen 64 ayrı operasyonda 144 kişi gözaltına alındı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 24-30 Aralık 2006 tarihleri arasında sahtecilik ve kaçakçılık olaylarına yönelik 31 operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda 86 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, 2 milyon YTL değerinde elektronik eşya ile piyasaya sürülmeye çalışılan 100 milyon YTL'lik naylon fatura ele geçirildi.
Aynı tarihler arasında, nitelikli dolandırıcılık, bilişim ortamında dolandırıcılık, kredi kartı ve çek dolandırıcılığına yönelik düzenlenen 30 ayrı operasyonda da 49 kişi gözaltına alındı.
Ayrıca kalpazanlık olayına ilişkin 3 ayrı operasyon gerçekleştiren Mali Şube ekipleri, bastıkları sahte 6 milyon 400 bin ABD dolarını piyasaya sürmeye çalıştıkları iddia edilen 9 şüpheliyi yakaladı. Bu 64 ayrı operasyonda gözaltına alınan toplam 144 kişinin ilgili adliyelere sevk edildiği kaydedildi. Birgün