Michael artık aramızda yok. Onu 50 yaşına kadar yaşadık. Otopsi sonrası niçin ya da nasıl öldüğü ise açıklık kazanacak. Ama...

Michael artık aramızda yok. Onu 50 yaşına kadar yaşadık. Otopsi sonrası niçin ya da nasıl öldüğü ise açıklık kazanacak.
Ama Jacko resmî olarak
25 Haziran’da saat 02:26’da aramızdan ayrıldı onu biliyoruz.
Dünya yeni
pop ikonunu üretirken zorlanacak hiç kuşkusuz. Onun yerine kimin geleceği konuşuluyordur sokakta, evde, her yerde.
Teknoloji ve uzayın da kendi sarmallarında Michael’ın tüketimi
devam edecek
 
Mayıs ayının son günlerinde bir televizyon kanalında Michael Jackson belgeselini izlerken, hızla akıp giden yılların belgesi gibi karşımda duruyordu Jackson 7. Tanınmaz haldeydi. Bu değişimi elbette kendi elleriyle hazırlamıştı. Bu hızlı dönüşümlerinin nedenlerini de araştırıp sizlere yazmaya hazırlandığım süreçte, onun ölüm haberi düştü haber merkezlerinden bilgisayarımın ekranına.
Yabancı haber ajanslarını karıştırdığımda ise, Jackson’ın ölü bedenini malikânesinden ambulansla çıkarken ilk görenlerin, Los Angeles’ta ünlülerin yaşadıkları bölgeye turlar düzenleyen Starline Tours’a ait bir otobüste bulunan 30 turist olduğunu öğreniyorum. Bazıları o anları kameralarıyla kaydetmiş. Rehberin  “Şu anda pop kralı Michael Jackson’ın malikânesinin önündeyiz. Burada neler olduğunu daha sonra öğreneceğiz” demesi ve bazı turistlerin görüntüleri kaydederek medyaya göndermeleri de trajedinin sarmallarını çok iyi oluşturmuş doğrusu.
O, ‘büyük Amerika’yı temsil ediyordu kuşkusuz. Obama’nın bugünlere gelmesinde çorbanın tuzu olmuştu. Kimilerine göre siyahî ruhu, arka mahalleyi, ezileni temsil ediyordu. Kimileri için ise vahşi kapitalizmin dişlisiydi.
Onun parçalarıyla, deri eldivenleriyle sokaklarda dans etti birçok insan. Model oldu gençliğe. Onunla övündü, çalıştı, güvendi gençlik..
Jacko bir pop ikonuydu ve çok yönlü bir insandı. Gerçek adı Michael Joseph Jackson’dı. 29 Ağustos 1958’de Indiana’ da doğdu; Jackson ailesinin 7. çocuğuydu, o profesyonel müzik sahnesinde ‘The Jackson Five’ üyesi olarak 11 yaşında 1971 yılında solo kariyerine başladı.
‘King of pop’ ve sonraki yıllarda çıkardığı stüdyo albümleri, dünyanın en çok satan kayıtlar arasında yer aldı: ‘Off the Wall’ (1979), ‘Thriller’ (1982), ‘Bad’ (1987), ‘Dangerous’ (1991) ve ‘HIStory’ (1995).
80’lerin başından itibaren popüler müzik onunla yön buldu. MTV’nin de desteğiyle pop kültürün güçlü bir seremonisine tanıklık ettik. Onun müzik videoları, ‘Billie Jean’ heyecanlı bir sanat formu olarak ve bir promosyon aracı olan video ile dönüşümlere kapı araladı. ‘Beat’,  ‘Black and White’ ve ‘Scream’ ile 1990’lar için MTV ile Jackson kalıcı bir elyaf olarak yer etti belleklerimizde. Sahne gösterileri ve müzik videoları ile Jackson robot ve Ay’da yürüyüş gibi fiziksel karmaşık dans teknikleri ile iyice popülerleşti. Onun ayırt edici müzik sesi ve vokal tarzı birçok hip hop, pop ve çağdaş ‘Rhythm and Blues’ sanatçılarını etkiledi.
Michael artık aramızda yok. Onu 50 yaşına kadar yaşadık. Otopsi sonrası niçin ya da nasıl öldüğü ise açıklık kazanacak. Ama Jacko resmî olarak 25 Haziran’da saat 02:26’da aramızdan ayrıldı onu biliyoruz. Dünya yeni pop ikonunu üretirken zorlanacak hiç kuşkusuz. Onun yerine kimin geleceği konuşuluyordur sokakta, evde, her yerde. Teknoloji ve uzayın da kendi sarmallarında Michael’ın tüketimi devam edecek. Michael Jackson Müzesi zaten vardı. Sanırım şimdi Michael Jackson’ın heykelcikleri, tişörtleri, hediyelik eşyaları üzerinden oynayacak küresel sermaye.
Yakın arkadaşı Quincy Jones onun için şöyle diyor: “Michael kendi kardeşim gibiydi. O çok ani ve genç ayrıldı aramızdan. Onun ruhu ile bir parçası bende kaldı.” Biz de onun parçalarını dinlemeye devam ederek anacağız Jackson 7’yi. Jacksonlar’ın 7. çocuğunu...