10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik'in adının Antalya'da bir parka verilmesi AKP'li ve MHP'li meclis üyelerini rahatsız etti. İsmin kaldırılması için imza kampanyası başlatan AKP ve MHP grubuna ilişkin açıklama yapan Tedik ailesi, "Korkmaz Tedik ve 10 Ekim katlıamında yaşamını yitirenlerin onurlu hatırası, düşmanlık diliyle ve yalanlarla kirletenlere hukuk önünde de hesap soracağız" dedi.

10 Ekim'de hayatını kaybeden Korkmaz Tedik'in isminin parkta yaşatılması AKP ve MHP'yi rahatsız etti

HABER MERKEZİ

Antalya Konyaaltı Belediyesi’nin Aralık ayı Meclis toplantısında, Ankara Garı’nda IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 103 kişiden biri olan Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Korkmaz Tedik’in isminin Konyaaltı’nda bir parka verilmesi kararı alındı. AKP ve MHP grupları itiraz etttiği karar CHP grubunun oylarıyla onaylandı.

Korkmaz Tedik’in isminin parka verilmesine karşı çıkan AKP ve MHP grubu, kararın ardından parka imza kampanyası başlattı.

Konyaaltı Belediyesi karşısında basın açıklaması düzenleyen AKP Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, “Konyaaltı Meclisi'nde CHP'li meclis üyeleri tarafından alınan kararla Sarısu'daki bir parka DHKP-C, PKK, Marksist ve Leninist sistemin savunucusu Korkmaz Tedik'in ismi verilmesiyle alakalı toplandık. Biz vatanperverler, vatan, millet, bayrak, devlet sevdalıları olarak bu karara karşı olarak imza kampanyası yapma kararı aldık. AK Parti ve MHP'li meclis üyelerimiz mecliste bu karara ret oyu verdiler. Buna rağmen maalesef CHP'li Belediye Başkanı Semih Esen bu kararın alınabileceğini, bu arkadaşın da vatan evladı olduğunu söyledi. Herhalde kendisi bu kişinin hain bir vatan evladı olduğunu unuttu" iddialarında bulundu.

'KATLİAMA GÖZ YUMANLARIN VATAN SEVGİSİ SORGULANMALI'

Yaşananlara ilişkin açıklama yapan Tedik ailesi, "Dehşetle izlediğimiz bu süreç; Korkmaz Tedik'in şahsında 10 Ekim katliarnında yitirilen Emek-Barış-Demokrasi mitingi katılımcılanna yönelik AKP iktidarının pozisyonunu göstermesi bakımından ibret vericidir" dedi.

"Ankara'nın orta yerinde gerçekleştirilmek istenen Emek-Barış-Demokrasi mitingine katılmış on binlerce kişiden biri olan Korkmaz'ın değil, katliamı gerçekleştiren ve buna göz yumanların vatan sevgisi sorgulanmalıdır" denilen açıklamada, "Bu ülkenin işçileri ve emekçileri için eşit, adil, yaşanabilir bir hayat talep eden ve bunun için mücadele eden Korkmaz 'ı ve onun şahsında 10 Ekim 2015 günü yitirdiğimiz 103 kişiyi itibarsızlaştırmak için çabalamak beyhude bir uğraştır. Kaldı ki buna asla izin vermeyiz. IŞİD katliamı onu aramızdan almasaydı muhtemelen şu sıralarda partisinin asgari ücrete dair yürüttüğü kampanya için, salgında emekçiler yaşamını yitirmesin diye koşturuyor olacaktı Korkmaz" ifadelerine yer verildi.

'HESAP SORACAĞIZ'

Açıklamanın devamı şöyle:

"Bu imza kampanyasını düzenleyenlere soruyoruz: Birkaç şirkete milyonlarca liralık vergi affı getirilirken, asgari ucretten vergi kesintisi yapılmasın, kaynaklar dolar garantili birkaç şirketin kan için değil de halk sağlığına harcansın diye bir kampanya neden düzenlemiyorsunuz acaba? Ülke ve halk sevgisinin test edileceği gerçek sorulara cevabı olmayanlara sözümüz; Korkmaz'ımızın adını ağzınıza bir daha almayın. Ülke tarihinde onurlu ve gururlu bir yerde duruyor Korkmaz ve hep duracak. Bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. Nitekim ülkenin dört bir yanında 10 Ekim 2015 günü kaybettiklerimiz ve Korkmaz adına açılmış parklar, anıtlar, kütüphaneler olduğunu da hatırlatmak isteriz. Büyük yalanların, büyük hukuksuzlukların, büyük rantların, halklarımıza yaşatılan büyük acıların, soygun ve sömürü düzeninin sürdürülmesini, muhalifiere yönelik nefret ve düşmanlık söylemi ile meşrulaştırılmasını başaramayacaksınız, izin vermeyeceğiz! Korkmaz Tedik ve 10 Ekim katlıamında yaşamını yitirenlerin onurlu hatırası, düşmanlık diliyle ve yalanlarla kirletenlere hukuk önünde de hesap soracağımızı kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz."