12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ı öldüren silah tutuklanan polise ait çıktı

Cizre’de katledilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın başına isabet eden kurşununun olayla ilgili tutuklanan polise ait olduğu tespit edildi.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, olay yerinde bulunan boş kovanları inceleyen kriminal laboratuarda merminin önceki gün tutuklanan polis Hayri B.’nin üzerine zimmetli tüfekten çıktığı belirlendi.

Mermi kovanları Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Malatya Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı’na gönderilmişti.

Fox TV’nin ulaştığı Kazanhan’ın vurulma anına ilişkin görüntüler de olayın polis saldırısı anında gerçekleştiğini gözler önüne sermişti.

Bakanlık geçen hafta yaptığı açıklamada Kazanhan’ın öldürülmesinde “polisin kusurlu olabileceğini” itiraf etmiş ve soruşturmanın “her türlü ihtimali dikkate alacağını” öne sürmüştü.

Bakanlığın bu açıklamaları, daha önce Bakan Efkan Ala ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun herhangi bir polis saldırısı inkâr eden demeçleriyle çelişmişti.

Nihat Kazanhan’ın babası Mehmet Emin Kazanhan’ın da polisin cinayetten ellerini temizlemeye çalıştığını söyleyerek, “Görüntülerle bütün yalanları ortaya çıktı. Devletin bizden özür dilemesi gerekiyor, ama özür dilese de hallolacak, affedilecek bir durum söz konusu değil. Benim için artık hiçbir şey değişmez, devlet eliyle oğlum katledildi” demişti.
Baba Kazanhan, sorumlular en ağır şekilde cezalandırılana dek olayın peşini bırakmayacağını belirtmişti.