Sümeyye Erdoğan’ın milletvekili olma ihtimalini değerlendiren Tezcan, “Yolsuzluk soruşturmaları sonrasında dokunulmazlık zırhına bürünmek istedikleri kesin. Sümeyye hatta Bilal. Ona dönük bir önlem. Bunu düşünüyor olabilirler” diye konuştu

17 Aralık korkusu Erdoğanları sardı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde akademisyenlerle dünkü buluşması sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın isminin de milletvekili adayları arasında geçmesiyle ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Bülent Tezcan, “17 - 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sürecinden sonra bir dokunulmazlık ihtiyacı kesin. Sümeyye Erdoğan için hatta Bilal Erdoğan için. Önümüzdeki dönem, ona dönük bir önleme olabilir. Bunu düşünüyor olabilirler” diye konuştu.

‘YETKİ GASPI VAR’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingleri konusunda da konuşan ve Erdoğan’ın siyasetin merkezinde olmak istediğini savunan Bülent Tezcan şunları söyledi:

“Görünen şu ki Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin merkezinde durma konusunda bir ısrar içinde, kararlılık içerisinde olacak. Oradan kaçak saraydan sağa sola sataşmak konusunda kararlılık içinde olacak. Bizim arzumuz cumhurbaşkanlığı makamının bu tartışmaların dışında tutulması. Devletin ciddiyeti, anayasal düzenin sağlıklı yürümesi parlamenter demokrasinin sağlıklı yürümesi açısından cumhurbaşkanlığı makamının tartışma dışı olmasıdır. Ancak Cumhurbaşkanı meydanlardan ısrarlı bir şekilde iktidar partisi AKP’ye oy istemeyi devam ettirir ise, Cumhurbaşkanı ısrarlı bir şekilde parti lideri gibi davranmaya devam ederse, mutlaka kendisi siyasetin merkezinde olmayı tercih ettiğinden gerekli cevabı alacaktır. Biz ısrarla Cumhurbaşkanlığı makamının dışında kalması konusunda sorumlu davranışları herkesten bekliyoruz.”

Dün AKP'ye gelenler bugün Erdoğan'ı en çok sevenler oldu: 'Sümeyye Erdoğan aday olursa hoş olur'