George Orwell’in kült romanı 1984”te kaleme aldığı distopyayı tiyatro sahnesine taşıyan “1984 (Büyük Gözaltı)” oyunu, seyircileri “Özgürlük nedir?” sorusuyla baş başa bırakacak. Taner Barlas’ın kurguladığı, Rutkay Aziz’in yönettiği ve iki usta tiyatrocunun aynı zamanda da rol aldıkları “1984 (Büyük Gözaltı)”; 24 Ocak Perşembe akşamı 20.30’da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. Orwell’in distopyasını ve […]

1984: Özgürlük nedir?

George Orwell’in kült romanı 1984”te kaleme aldığı distopyayı tiyatro sahnesine taşıyan “1984 (Büyük Gözaltı)” oyunu, seyircileri “Özgürlük nedir?” sorusuyla baş başa bırakacak.

Taner Barlas’ın kurguladığı, Rutkay Aziz’in yönettiği ve iki usta tiyatrocunun aynı zamanda da rol aldıkları “1984 (Büyük Gözaltı)”; 24 Ocak Perşembe akşamı 20.30’da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.

Orwell’in distopyasını ve buna rağmen sahip olduğu umudu tiyatro izleyicisiyle buluşturan ‘1984 (Büyük Gözaltı)’ oyunu, romanda sergilenen ve adeta bir “büyük gözaltı” olan toplum düzenini sahneye taşıyor. Oyunda Rutkay Aziz, Taner Barlas, Ekin Aksu, Özcan Alpar, Levent Yılmaz, Aytaç Öztuna, Hüseyin Uçurtma ve Hüseyin Demir birlikte rol alıyor. Oyundaki videoda yer alan oyuncular ise Ali Gül, Ezgi Erdilek, Aykut İşpir, Gülşah Kıray Barlas, Bekir Akbaş ve Özgür Can Akbaş. Dekor ve kostüm tasarımını Metin Deniz’in, müziklerini Cahit Berkay’ın, ışık tasarımını Mahmut Özdemir’in hazırladığı oyunun reji asistanlığını ise Andaç Sayın üstleniyor.