Arama motoru Google'ın paylaştığı 2022'nin en çok aranan kelimeleri listesine göre dünya genelinde en çok sorgu yapılan kelime, kelime bulma oyunu 'Wordle' oldu. Türkiye'de ise en çok arananlar listesinde 'dolar' yer aldı. Türkiye'de 'Ben neden?' sorularında ilk sırayı 'Ben neden sevilmiyorum?' aldı.

2022'de Google'da en çok arananlar: Dünya 'Wordle'ı, Türkiye doları arattı

Dünyanın en büyük arama motoru Google, 2022'nin en çok aranan kelimeleri listesini paylaştı.

NTV'nin haberine göre günde 9 milyardan fazla aramanın yapıldığı platformda, dünya genelinde en çok sorgu yapılan kelime, kelime bulma oyunu 'Wordle' oldu.

Haberler tarafında ise en çok 'Ukrayna' sorgusu yapıldı. Amber Heard'la mahkeme süreci gündemde yer tutan oyuncu 'Johnny Depp', en çok aranan isim oldu.

'EUPHORİA' EN ÇOK MERAK EDİLEN TV PROGRAMI

Oscar'da Chris Rock'a tokat atan 'Will Smith' ikinci sıraya yerleşti. En çok merak edilen sporcu ise ünlü tenisçi 'Novak Djokovic' oldu. Thor serisinin son filmi Love and 'Thunder' en çok merak edilen film olurken gişe rekorları kıran 'Top Gun: Maverick' filmi de ikinci sıraya yerleşti.

Ölümler konusunda ise uzun bir süre İngiltere'yi yöneten Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü en çok ilgi gören olay oldu. Yemek tarifleri olarak dünya lezzetleri kendine yer buldu. Hint yemeği 'Paneer Pasanda' en çok merak edilen tarif olurken tuzlu kurabiye ise üçüncü sırada yer aldı. 'Euphoria' ise en çok merak edilen TV programı oldu.

TÜRKİYE TRENDLERİNDE EKONOMİK KRİZ ETKİSİ

Türkiye'de ise en çok merak edilen konu doların anlık durumu oldu. İlk sırada dolar/TL sorgusu yer alırken sırasıyla 'Bayram tatili kaç gün?', 'Öğretmen Bilişim Ağı' (ÖBA), 'Bergen' ve 'Kedi' aramaları geldi.

En çok aranan isim Galatasaray'ın Paris Saint Germain'den getirdiği 'Mauro Icardi' oldu. Müge Anlı'nın eşi 'Şinasi Yüzbaşıoğlu' da merak edilen üçüncü isimken 'Mertens' ve 'Joao Pedro' diğer isimler oldu.

Trafik kazasında ölen futbolcu 'Ahmet Çalık'ın hayatını kaybetmesi vefat konusunda en büyük merak konusu oldu. Daha sonra 'Cüneyt Arkın', 'Fatma Girik', 'Billur Kalkavan' ve 'İlhan İrem' geldi.

'BEN NEDEN SEVİLMİYORUM' İLK SIRADA

'Ben neden sevilmiyorum?' sorgusu ilk sırayı alırken daha sonra "Ben neden bu kadar çirkinim?", "Ben neden doğdum?", "Ben neden dışlanıyorum?" ve "Ben neden eziğim?" sorguları yapıldı.

"Nasıl olunur?" sorusunun en çok merak edileni 'Özel Güvenlik' oldu. Daha sonra ölü yıkayıcılığı görevini yapan 'Gassal' merak edildi.