On binlerce sistem karşıtı, 17-21 Eylül tarihlerinde arasında İsveç’in Malmö kentinde buluşuyor. Sendikalardan, çevre örgütlerine, savaş karşıtı hareketlerden, muhalif kültürel organizasyonlara…

Sendikalardan, çevre örgütlerine, savaş karşıtı hareketlerden, muhalif kültürel organizasyonlara kadar pek çok kurum 17-21 Eylül tarihleri arasında İsveç’te Avrupa Sosyal Forumu için bir araya geliyor. Türkiye’den katılan kurumların 40’a yakın seminer düzenleyeceği forumda bir de miting düzenlenecek. On binlerce kişinin katılması beklenen forumun, Avrupa’daki sosyal hareketlerin buluşma noktası olması bekleniyor.

Forum, beş gün boyunca çeşitli seminerler ve atölyelerin dışında kültürel aktivitelerle, konserlerle ve eylemliklerle de taçlanacak. Türkiye’den aralarında DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin de aralarında olduğu Türkiye Sosyal Forumu bileşenlerinin temsilcilerinin de bulunduğu 300’e yakın kişi Malmö’deki foruma katılacak. Forum’da gerçekleşecek yürüyüş sonunda Türkiye Sosyal Forumu’nu temsilen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve forum kapanışında TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı birer konuşma yapacak.

İşçi haklarından eşitliğe, kamu hizmetlerinin savunulmasından demokrasinin geliştirilmesine, savaşa ve ırkçılığa karşı direnişe, küresel dayanışmadan iklim değişikliğine kadar pek çok konu ve sorun bu forumda da açıklığa kavuşturulmaya çalışılacak.

 

2010’DA İSTANBUL’DA

Avrupa Sosyal Forumu 15-19 Eylül 2010 arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Avrupa’dan binlerce kurum ve bireyin katılacağı forum için hazırlıklar şimdiden başladı. Avrupa Sosyal Forumu iki yılda bir gerçekleşiyor ve önceki yıllarda Paris, Londra, Floransa ve Atina’da yapılmıştı. İstanbul’da yapılacak foruma ilginin yoğun olması bekleniyor. 

Avrupa Sosyal Forumu sadece toplumu tartışan değil aynı zamanda onu değiştirmeyi de hedefleyen bir oluşum. Avrupa Sosyal Forumu deneyimlerin paylaşıldığı, tartışmaların ve ağ oluşumunun yapıldığı, ortak inisiyatif ve kampanyaların örgütlendiği bir arena.