6 bin ağacı kestiler, Yırca Köyü muhtarı gözyaşlarını tutamadı

Termik santral için Soma'nın Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacının kesilmesine yönelik tepkiler henüz dinmemişken, köy muhtarının canlı yayında gözyaşları içinde de çaresizliklerini dile getirmeye çalışması herkesi üzdü.

CNN Türk'te canlı yayına bağlanan Mustafa Akın, "Sabah zeytin, zeytinyağı yiyeceksiniz değil mi? nasıl yiyeceksiniz onu boğazınızdan nasıl geçecek?" derken gözyaşlarını tutamadı. Akın, santral sadece 1 kilometre kuzeye kaydırılsaydı bir tane zeytin ağacının bile kesilmeyeceğini söyledi.

TEK BİR AĞAÇ BİLE KALMADI

Yırca Köylüleri tarafından açılan resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Köyümüzün muhtarı cnntürk canlı yayınında gözyaşlarını tutamadı çok üzgünüz. Çok. Burada gözyaşları var, acı var, öfke var. 6.000 Zeytin Ağacımız daha kesildi. Tek bir ağaç bile kalmadı. Ne yapacağız şimdi?” denildi.

Üçüncü Havalimanı'nı yapacak konsorsiyumun içinde yer alan ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen Kolin Grubu, Soma'nın Yırca Köyünde termik santral için acele kamulaştırma kararını bile beklemeden zeytin ağacı katliamına girişmişti.

Şirketin daha önce de yüzlerce zeytin ağacını kesmesi üzerine Türkiye genelinde tepki gösterilmiş, köylüler nöbet tutmaya başlamışlardı. Köylülere ve eylemcilere Jandarma ve güvenlik görevlileri defalarca saldırmıştı. Bu sabah da 6 bin ağaç kesilmiş, insanlar benzer saldırılara maruz kalmıştı.