KASTAMONU Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ülke geneline yaptığı kar yağışı duyurusunun ardından Kastamonu’da şehir merkezinde kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kastamonu’da merkez dahil 13 ilçede okullar tatil edildi. Kastamonu Valiliği, kent merkezinde kar yağışının etkili olmasından dolayı 7 Ocak 2019 Pazartesi günü 13 ilçede okulların tatil edildiğini açıkladı. Kastamonu Belediyesine bağlı ekiplerde caddelerde […]

6 ilde okullara kar tatili

KASTAMONU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ülke geneline yaptığı kar yağışı duyurusunun ardından Kastamonu’da şehir merkezinde kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kastamonu’da merkez dahil 13 ilçede okullar tatil edildi.

Kastamonu Valiliği, kent merkezinde kar yağışının etkili olmasından dolayı 7 Ocak 2019 Pazartesi günü 13 ilçede okulların tatil edildiğini açıkladı. Kastamonu Belediyesine bağlı ekiplerde caddelerde kar temizleme çalışmalarına devam etti.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, şuana kadar Kastamonu’da il merkezi, Araç, Ağlı, Devrekani, Azdavay, İhsangazi, Küre, Bozkurt, Taşköprü ve Tosya ilçelerinde 7 Ocak Pazartesi günü tüm okullar, İnebolu, Doğanyurt ve Çatalzeytin ilçelerinde de sadece taşımalı eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

KONYA

Konya’nın 5 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir, Hüyük, Yalıhüyük, Ahırlı ve Seydişehir ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. İlçe Kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, ilçe genelinde sabah saatlerinden bu yana etkili olan yoğun kar yağışının ardından yaşanan olumsuz hava koşullarından dolayı ilk ve ortaöğretim kurumlarında, Halk Eğitim Kursları ve işletmelerde beceri eğitimi gören öğrenciler için 7 Ocak 2019 Pazartesi günü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli personelin idari izinli sayılmasına karar verildiği kaydedildi.

SAMSUN

Samsun’da kar yağışı nedeniyle yarın 5 ilçede ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, Vezirköprü, Havza, Ladik, Asarcık ve Kavak ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

ÇANKIRI

Çankırı’da olumsuz hava koşulları nedeniyle kentte tüm ilçelerdeki resmi ve özel okullarda eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.

Çankırı’da yoğun kar yağışı ve buzlanma yaşamı olumsuz etkiledi. Çankırı Valiliği, hava koşulları nedeniyle herhangi bir olumsuz yaşanmaması amacıyla kentte merkez ve tüm ilçelerdeki resmi ve özel okullarda eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı. Valilik’ten yapılan açıklamada ayrıca “Aynı ilçelerimizde hamile ve engelli kamu personeli de bir (1) gün idari izinli sayılmıştır” denildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle, il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm resmi ve özel,anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine 7 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır” denildi.

ÇORUM

Çorum’da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sungurlu, İskilip, Laçin ve Kargı ilçelerimizde yoğun kar yağışı sebebiyle okullarımızda 07/01/2019 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir” dedi.