'80 yıl da verseler Berkin'i anmaya devam edeceğiz'

Taksim Meydanı'nda "İyi ki doğdun Berkin Elvan, Mücadelemizde Yaşayacaksın" yazan pankart açıktıkları için savcılık iki genç hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından 8 yıl hapis cezası istedi. Devrimci Liseliler konuyla alakalı olarak bu sabah İnsan Hakları Derneği'nde (İHD) basın açıklaması yaptı.

Gezi Direnişi'nde evinden ekmek almaya çıktığı sırada, polisin attığı gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın doğum gününde Taksim Meydanı'nda eylem düzenleyen Devrimci Liseliler (Dev-Lis) üyesi Berivan Karaoğlan ve Can Selçuk için 8 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede Dev-Lis'in terör örgütü olduğu iddia edildi. İstanbul Ağır Ceza Mahkemisi'nde görülen davanın ilk duruşmasına iki gençte katıldı. Gençler terör örgütü üyesi olmadıklarını ve suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Dev-Lis'in terör örgütü kapsamında olup olmadığının sorulması için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

Yapılan basın açıklamasında "Herkesin katilin kim olduğunu bildiği Abdullah Cömert ve Uğur Kurt davaları ertelenirken aynı gün Özgecan Aslan davasında da ertelenme kararı verilerek, tecavüzcülere, katillere apaçık bir şekilde ceza vermekten kaçıldığına şahit olduk. Durum böyle seyrederken, 15 yaşındaki bir çocuğun, Berkin Elvan’ın, katilleri bilinse de hala açıklanmıyor. Devlet, kolluk kuvvetlerini hukuksuz bir şekilde kollamaya devam ediyor." ifadeleri kullanan gençler ayrıca, demokratik haklarını kullandıklarını, yargılanması gerekenlerin kendileri değil Berkin Elvan'ın katilleri olduğunu belirtti.

Yargılanan lise öğrencisi Can Selçuk ise yaptıklarından herhangi bir pişmanlık duymadıklarını ve bu yargılamanın kendisi için bir onur olduğunu söyledi. Selçuk, "80 yılda ceza verseler Bekin'i anmaya devam edeceğiz, katiller korksun biz herhangi bir suç işlemedik. Katiler yargılanana kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

'İyi ki doğdun Berkin'e 8 yıl hapis