Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı, abonelerine "son dakika" olarak duyurduğu 'İdlib'de rejime ait bir uçak düşürüldü' haberini geri çekti

AA ve İHA, 'İdlib'de rejime ait uçak düşürüldü' haberini geri çekti

Fotoğraf: İHA

Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı, Suriye Milli Ordusu'nun, Suriye Ordusu'na ait bir savaş uçağının düşürüldüğüne yönelik abonelerine 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdukları haberi geri çekti.

Anadolu Ajansı'nın (AA) son dakika geçtiği haberinde, "İdlib'de Beşşar Esed rejimine ait bir uçak düşürüldü" ifadeleri kullanıldı.

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) aktardığı haberde ise, "Suriye Milli Ordusu (SMO), İdlib'in doğusundaki Serakib kasabasında Esad rejimine ait Rus yapımı savaş uçağını düşürdü. Düşürülen savaş uçağının Serakib çevresindeki köylere hava saldırısı hazırlığında olduğu belirtildi. Uçakta 2 pilotun olduğu öğrenilirken, durumları ile ilgili henüz bilgi verilmedi" denildi.

aa-idlib-de-rejime-ait-bir-ucak-dusuruldu-694909-1.

Haber kısa süre sonra her iki ajans tarafından da geri çekilirken, savaş uçağı diye verilen görüntünün İnsansız Hava Aracı olduğu belirtildi.

RUSYA: İDLİB'DE SU-24 UÇAĞIMIZ DÜŞÜRÜLMEDİ

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İdlib’de Su-24 uçağının düşürüldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, “Militanların internet kaynaklarına dayandırılarak aktarılan, Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Su-24 uçağının İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesi hava sahası üzerinde düşürüldüğü bilgisi yalan ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Rus Hava Kuvvetleri uçaklarının Suriye’de faaliyetlerini olağan şekilde sürdürdükleri kaydedildi.