ABD'de Ulusal Güvenlik Teşkilatı'na saldırı: 1 ölü!

ABD'de Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın (NSA) Maryland'deki merkezinin giriş kapısını araçla kırarak içeri girmeye çalışan ve kadın kılığına girdikleri iddia edilen iki erkek güvenlik güçlerince vuruldu.

Olayda, araçtaki kişilerinden birinin öldüğü diğerinin ise yaralı olarak yakalandığı belirtildi. Bir kişinin daha yaralandığı açıklandı.

Olaydan sonra yayınlanan görüntülerde, biri siyah bir jip olmak üzere hasarlı iki araç görülürken, araçlardan birinin polise ait olduğu belirtildi.

FBI: TERÖRLE BAĞLANTILI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ
Aracın içerisinde silah ve uyuşturucu bulunduğu açıklanması durumun 'terör' saldırısından ziyade kriminal bir vaka olduğu iddiasını da beraberinde getirdi.

Associated Press'in haberine göre FBI da olayın terör bağlantılı olmadığına inandığını açıkladı. FBI Baltimore sözcüsü Amy Thoreson, "Terörle bağlantılı olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

SNOWDEN GİZLİ BELGELERİ İFŞA ETMİŞTİ
NSA, istihbarat toplamakla ve analiz etmekle görevli bir kurum olarak biliniyor. Kurum, özellikle eski çalışanı Edward Snowden'ın 2013 yılında ABD'nin küresel izleme ve dinleme ağını gözler önüne seren gizli belgelerini medyaya ifşa etmesiyle gündeme gelmişti.

Fort Meade, NSA ve ordunun siber komutanlık birimi gibi son derece hassas ve yüksek güvenlikli devlet kurumlarının adresi olarak biliniyor. Merkezde 11 binden fazla askeri personel ile 29 bin civarında sivil çalışana ev sahipliği yapıyor.

MART AYINDA DA SİLAH SESLERİ DUYULMUŞTU
Mart ayının başlarında yine NSA yakınlarında silah sesleri duyulmuştu. Kurşunlardan birinin NSA yerleşkesindeki bir binaya isabet etmesi sonucu polis, 35 yaşındaki Hong Young isimli şahsın otomobilini durdurmuş, kurşunun Young'ın silahından çıktığını belirlemişti. Olayın ardından Young tutuklanmıştı.