GÖRKEM ÖZKAN / İZMİR İstanbul’un Üsküdar İlçesi Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın, İzmir’de katıldığı söyleşide yaptığı konuşmada, muhtarlığı büyük bir kadın dayanışmasıyla kazandıklarını söyledi. Birleşik Haziran Hareketi Buca Meclisi’nin düzenlediği “Yerel Yönetimlerde Muhtarlığın Önemi” konulu söyleşi dün Buca Pembe Köşk yapıldı. Söyleşiye katılan İstanbul Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığını kazanmaları ile ilgili […]

Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın: Muhtarlığı kadın dayanışması ile kazandık

GÖRKEM ÖZKAN / İZMİR

İstanbul’un Üsküdar İlçesi Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın, İzmir’de katıldığı söyleşide yaptığı konuşmada, muhtarlığı büyük bir kadın dayanışmasıyla kazandıklarını söyledi.

Birleşik Haziran Hareketi Buca Meclisi’nin düzenlediği “Yerel Yönetimlerde Muhtarlığın Önemi” konulu söyleşi dün Buca Pembe Köşk yapıldı.

Söyleşiye katılan İstanbul Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığını kazanmaları ile ilgili deneyimlerini anlattı.

“SARAYIN DEĞİL HALKIN MUHTARI OLACAĞIZ”

Seçimi kazanmalarındaki bir diğer büyük etkenin seçimden önce belirledikleri ilkeler olduğuna dikkat çeken Aydın, “İlk etapta arkadaşlarla beraber ilkelerimizi belirledik. Muhtarlık görevimizde öncelikle dayanışmayla çalıştık. Referandumdan sonra iyi bir çalışma yaptık, ilk etapta çok fazla hayırlı propaganda yapmadık, daha çok alttan mesajlar vermeye çalıştık. Daha sonra mahalleyi dolaştığımızda insanlar ilkelerimizi istediklerini gördük bundan dolayı biz de Hayır’ın adayı olarak çıktık. Kadıköy belediyesinin desteğini de aldık. Evleri ve pazarları gezdik esnaflarla sohbet ettik.” dedi.

Muhtarlık seçimini kazandıkları zaman umut olduklarını belirten Aydın, “Sarayın değil halkın muhtarı olacağız ilkesiyle yola çıktık. Söylediğimiz sözlerin ve yaptığımız işlerin arkasında durunca insanlar saygı duyuyor.” dedi.

“ÇOCUK KÜTÜPHANESİ KURDUK”

Mahallede yaptıkları çalışmaları anlatan Aydın, “Validebağ korusu bizim mahallemizde bulunuyor ve yıllardır devam ettiğimiz Validebağ direnişini devam ettiriyoruz. Doğanın çevrenin kültürün korunmasında mahallemizde yeşil alanların çoğaltılmasına yönelik çalışmamız var. Kadın öncelikli çalışmalarımız var. Muhtarlık binasına bir çocuk kütüphanesi kurduk. Sokak hayvanlarını düşündük onlara barınak kurmak üzere çalışıyoruz. Yaz tatillerinde çocukların sosyal etkinliklerde kendilerini geliştirebilmeleri için sosyal etkinlikler yapıyoruz.” şeklinde konuştu.