Polis şiddeti mağdurları “Madde 16: Yaşam Hakkı” isimli belgesel film gösteriminde buluşacak

Acılar ders olmadı

BURCU CANSU burcucansu@birgun.net

Gezi Direnişi sırasında gözünü kaybeden belediye işçisi Muharrem Dalsüren’in hikayesinin anlatıldığı belgesel polis şiddeti mağdurlarını buluşturacak.
“Madde 16: Yaşam Hakkı” isimli belgesel filmin ön gösterimi, bugün saat 18’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. Ön gösterim aynı zamanda Gezi İsyanı sırasında öldürülenlerin aileleri ile Uğur Kaymaz, Çayan Birben, Baran Tursun gibi yıllar öncesinde polis şiddeti sonunda hayatını kaybedenlerin aileleri buluşturan bir platform olacak.


MÜCADELE ANLATILACAK  
Belgesel filmde, polisin attığı gaz fişeği sonucu bir gözünü kaybeden belediye işçisi Muharrem Dalsüren’in yürüttüğü zorlu hukuk mücadelesi ve kendi gibi diğer şiddet mağdurlarıyla kurduğu bağ konu ediliyor. Belgesel film, Dalsüren’in, ailelerle yapığı görüşmelerde şiddetinin boyutunu, tarihini ve devletin bu durumlar karşısında nasıl bir tutum sergilediğini gösterirken ertelenen ve sündürülen davaları da işliyor.
Belgesel için çalışmalara yaklaşık iki yıl önce başladıklarını aktaran filmin yönetmeni Veysel Kerem Hun, “Projeye başladığımızda şiddetin bu kadar büyük boyutlarda olduğunu öngörmüyorduk. Ancak bugüne kadar yaşanan tüm acılar ders olmamış gibi, polise olağanüstü yetkiler tanıyan yeni iç güvenlik paketinin yasalaşması halinde yaşanacakları ise düşünmek bile istemiyoruz” dedi.