Sincan Cezaevi’nde 140 gündür açlık grevinde olan Zeliha Ustabaş, açlık grevi iaşesi verilmediği için doktor takibini reddettiklerini aktardı. MA’nın haberine göre, 27 Aralık 2018 tarihinden bu yana Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan Zeliha Ustabaş, 29 Nisan günü kaleme aldığı mektubunda cezaevi idaresinin açlık grevi iaşesini vermediğini ifade etti.   Açlık grevi menüsünün uluslararası […]

Açlık grevi iaşesi verilmeyen tutuklular doktor kontrolünü reddediyor

Sincan Cezaevi’nde 140 gündür açlık grevinde olan Zeliha Ustabaş, açlık grevi iaşesi verilmediği için doktor takibini reddettiklerini aktardı.

MA’nın haberine göre, 27 Aralık 2018 tarihinden bu yana Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan Zeliha Ustabaş, 29 Nisan günü kaleme aldığı mektubunda cezaevi idaresinin açlık grevi iaşesini vermediğini ifade etti.  

Açlık grevi menüsünün uluslararası menü kapsamında olduğunu aktaran Ustabaş, “Türkiye’nin de taraf olduğu bu anlaşmalar gereği, açlık grevi menüsünün gerekenleri, hükümlü bulunduğum cezaevi idaresi ve özellikle de reviri doktoru tarafından karşılanmalıdır” ifadesini kullandı.

Cezaevi idaresinin taleplerini karşılanmadığı takdirde günlük yapılan doktor takibini (kilo, tansiyon, nabız ölçümü) kabul etmeyeceklerini aktaran Ustabaşı, “Ancak hala açlık grevi ihtiyaçlarımız karşılanmadı. Ve bizler de bugün itibariyle doktor takibini reddediyoruz. Bu keyfi tutumu sürdüren başta cezaevi reviri doktoru ve idaresi hakkında gereken yapılmalıdır.  Bu anlamda taleplerimizin karşılanması için acilen harekete geçilmesini istiyoruz” dedi.