Geçtiğimiz ay Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevine getirilen eski Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, Ankara Etimesgut'ta bulunan hakim lojmanında evli olduğu İlksen Tüzün'ü vurarak intihar etti. İlksen Tüzün'ün annesi, Serkan Tüzün'ün kızına uzun yıllardır işkence ettiğini ifade ederek "İşkence ediyordu. Bu evde hapsetti, 12 yıldır sokağa çıkarmadı" dedi.

Adalet Bakanlığı Daire Başkanı Serkan Tüzün, evli olduğu kadını öldürerek intihar etti

Geçtiğimiz Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevine getirilen eski Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, dün gece saat 23.15 sıralarında Ankara Etimesgut’ta bulunan hakim lojmanında evli olduğu İlksen Tüzün'ü vurarak intihar etti.

DHA'nın haberine göre olay, dün gece saatlerinde Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Turkuaz Konutları Hakim Lojmanlarında meydana geldi. Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nda Daire Başkanı olan Hakim Serkan Tüzün, sabaha karşı 3 çocuklarının da bulunduğu evde evli olduğu İlksen Tüzün ile tartışmaya başladı. Tüzün, kendisi gibi hukukçu olan ve hakimlik sınavlarına hazırlanan İlksen Tüzün'e tabanca ile ateş etti, ardından aynı tabancayla kendini vurdu.

Komşularının haber vermesi üzerine polis ve sağlık ekipleri eve sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Serkan Tüzün ve İlksen Tüzün'ün hayatını kaybettiği belirlendi.

Tüzün, daha önce Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nda tetkik hakim olarak görev yapmıştı.

Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Tüzün ve evli olduğu kadının cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

'KIZIMI KAPI DIŞARI ÇIKARMIYORDU'

İlksen Tüzün'ün annesi, Serkan Tüzün'ün kızına uzun yıllardır işkence ettiğini ifade etti. Serkan Tüzün'ün İlksen Tüzün'e uyguladığı şiddeti anlatan anne şunları söyledi:

"Benim çocuğumun cenazesini verin bana, götüreyim. İçip içip işkence ediyordu. Yedi benim çocuğumu. Bize 12 yıldır göstermedi. Bizimle konuşurken telefonlarını dinliyordu, çocuğumun derdini bilemedim. Ben çocuğumun yanında olamadım. Çocuklarıyla tehdit etti. ‘Çocuklarını göstermem, iftira ederim, sosyal medyada rezil ederim’ dedi. Ölümüne geldim ben. Bu evde hapsetti, 12 yıldır sokağa çıkarmadı. İçti içti, zulüm etti. Sürekli kavga ediyorlardı. Adam kıskançlığından kapı dışarı çıkarmıyordu. Hastaydı. ‘Tedavi ol’ dedim. O da ‘Ben hasta değilim’ dedi, kabul etmedi. Kızım ev hanımıydı. Kaymakamlık sınavına hazırlanıyordu. Çocuklarını alabilmek için bunun zulmüne katlanıyordu”

Öte yandan anne, torunlarının Serkan Tüzün'ün ailesine değil kendisine verilmesi gerektiğini söyledi. Anne, "Benim torunlarımı onlara vermeyin. Benim torunlarımı bunlara bırakmayın" ifadelerini kullandı.