Adana’da, KESK mitingi için hummalı bir çalışma yürüten Birleşik Haziran Hareketi üyeleri mitinge davet için yoksul mahallelerinde çalışma yürütüyor.

Adana KESK mitingine hazır

BİRGÜN / İZMİR

KAMU İşçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu’nun, 31 Ekim’de ilan ettiği krize karşı mücadele programı doğrultusunda başlattığı bölge mitinglerinin 3’üncüsü, 15 Aralık Cumartesi günü Adana’da yapılıyor.

Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılacak mitingle ilgili olarak, Birleşik Haziran Hareketi Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep Meclisleri, Adana sokaklarında hummalı bir çalışma yürütüyor.

Haziran Hareketi Sözcüsü Hayri Durmuş, vatandaşları mitinge davet etmek için mahallelerde çalışma yürüttüklerini, sokak sokak, ev ve işyerleri ile kahvehaneleri gezerek mitingin önemini anlattıklarını söyledi.

adana-kesk-mitingine-hazir-540830-1.

Adana’nın Şakirpaşa, Onur, Ova, Meydan, Dunlupınar ve Yeşilyuva gibi yoksul mahallelerinde bildiri dağıtıp, kahvehanelerde konuşmalar yaptıklarını kaydeden Durmuş, büyük ilgi gördüğünü belirttiği çalışmalarını miting saatine kadar sürdüreceklerini ifade etti.

KESK’in, toplam 5 ilde düzenlemeyi öngördüğü bölgesel mitinglerin ilki 17 Kasım’da İzmir’de, 9 Aralık’ta da Samsun’da yapılmıştı.

KESK’in, tüm emek ve demokrasi güçlerinin en geniş katılımını sağlamayı hedeflediğini belirttiği bölge mitingleri, 16 Aralık'ta Diyarbakır ve 22 Aralık'ta yapılacak İstanbul ile devam edecek.

“Yoksulluğa, İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadele” sloganı ile yapılan mitinglerle, “Krizin bedelini emekçiler değil krizi yaratanlar ödesin” deniyor.

adana-kesk-mitingine-hazir-540829-1.