İstanbul’da Nurgül Altıntaş, ismi açıklanmayan bir bekçi tarafından katledilirken veriler, kadın cinayetlerinin geldiği boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. KCDP’nin verilerine göre 8 ayda toplam 181 kadın katledildi.

Adı gizlenen bekçi bir kadını katletti

Fotoğraf: csgorselarsiv.org/ Emre Orman

HABER MERKEZİ

Ülkenin pek çok yerinde yaşanan bekçi şiddetine bir yenisi daha eklendi.İktidar, kadınları korumak yerine İstanbul Sözleşmesi’ni feshederken bu kez 'İsmi açıklanmayan' bekçi, bir kadını katletti. İstanbul Kağıthane’de bir bekçi, Nurgül Altıntaş adlı kadını öldürdü.

35 yaşındaki Nurgül Altıntaş ile Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli ismi açıklanmayan bekçi, kiralık bir araçla dün akşam saatlerinde Merkez Mahallesi’ndeki Yunus Emre Parkı'na geldi. Altıntaş ile tartışan bekçi burada, kadını ateşli silahla vurdu. Altıntaş, ağır yaralandı. Daha sonra araçtan inen bekçi, olay yerinden kaçtı.


Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından yaralı kadın hastaneye kaldırıldı. Nurgül Altıntaş, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İSMİ AÇIKLANMADI

Olay yerindeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, bekçiyi yakaladı. Nurgül Altıntaş ile bekçinin birlikte olduğu öne sürüldü. Öte yandan AA, DHA, İHA gibi haber ajanslarının bekçinin adını kodlayarak dahi olsa vermemesi dikkat çekti.

8 AYDA 181 CİNAYET

Kadına yönelik erkek şiddeti ve cinayetleri engellemek yerine kadın düşmanı politikaları nedeniyle katillere cesaret veriyor. Katillerin ‘kıskandım’, ‘aldatıyordu’ gibi savunmaları devam ederken yargı, ‘haksız tahrik’ veya ‘iyi hal’ indirimleriyle cezaları düşürüyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP) verilerine göre ise bu yılın ilk 8 ayında toplam 181 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 132 kadın ise şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Verilere göre iki günde bir neredeyse 1 kadın öldürüldü.

***

Pınar için adalet bekleniyor

Muğla’da geçen yıl Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in ölümüyle ilgili dava bugün Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edilecek. Pınar’ın katili Cemal Metin Avcı, ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek’ten tutuklu yargılanırken ağabeyiyle aynı zamanda aynı yerde bulunan kardeşi şubat ayında tahliye edilmişti. Avcı’nın annesi Ayten ve babası Selim Avcı ile Şükrü Gökhan Orhan ve boşandığı Eda Karagün hakkında ‘cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizlemeye çalıştıkları‘ suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. Gültekin ailesi, avukatı aracılığıyla sanık Cemal Metin Avcı’nın annesi, babası ve Şükrü Gökhan Orhan’nın ‘suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme’ suçunu işlediğini belirterek şikâyetçi olmuştu. Başvuruya yönelik ret kararını Yargıtay başsavcılığı, bozmuştu. Üç şüpheli hakkında iddianame düzenlenmesine karar verilmişti.