Af Örgütü: Bakan’ın iddiası cüretkârdır

Uluslararası Af Örgütü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Brüksel’de AB Dış İlişkiler Yüksek Komiseri Federica Mogherini ile görüşmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü ile 7 insan hakları aktivistinin tutuklu olduğunu belirten Avrupa Direktörü John Dalhuisen, “Bu durumda ‘faaliyetlerimizi özgürce yürüttüğümüz’ iddiası cüretkâdır” dedi. İdil Eser’e yönelik soruşturmanın, Uluslararası Af Örgütü’nün meşru çalışmalarına dayandığını belirten Dalhuisen, “Taner Kılıç’ın cezaevine konmasına yol açan, cep telefonuna Bylock indirdiğine ve uygulamayı kullandığına dair temelsiz iddia doğru değildir ve bunun asılsız olduğunu göstereceğiz” dedi.

Açıklamada, “Dışişleri Bakanı’nın ‘faaliyetlerimizi özgürce yürüttüğümüz’ yönündeki beyanı, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü ve Yönetim Kurulu Başkanı’nın diğer yedi insan hakları aktivisti ile birlikte parmaklıklar ardında olduğu şu durumda, cüretkâr bir iddiadır” denildi.