Akıncı Üssü'nde olan ve kaçan ilahiyatçı için 'çok önemli bir isimdi' iddiası

15 Temmuz'da Akıncı Hava Üssü yakınlarında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan, ancak daha sonra tekrar arama kararına rağmen bulanamayan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Adil Öksüz'ün cemaat için çok önemli bir isim olduğu ileri sürüldü.

Sol'da yer alan habere göre; Fethullah Gülen'e bir dönem çok yakın isimlerden olan Latif Erdoğan, darbe gecesi Akıncı Üssü yakınında yakalandıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz’e ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabah'ta yer alan habere göre, Erdoğan, "Adil Öksüz çok önemli bir isimdi. Onun verdiği ifade ile FETÖ çorap söküğü gibi çözülecekti. Hiçbir generali değil de sadece onu kaçırmayı göze almaları FETÖ için önemini ortaya koyuyor. Eğer kaçırmasalardı infaz ederlerdi" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Adil Öksüz'ü çok iyi tanırım, o da beni çok iyi tanır. Gülen'in asker imamıdır. Gülen adına her emri vermiştir. Darbe gecesi Akıncı Üssü'nde darbeyi yönetmesinin tek bir anlamı var; Başaracaklarına çok inanmışlardı. Onun yakalanmış olması çok önemliydi. Önemini şöyle ifade edeyim. Neredeyse Fetullah Gülen'in yakalanması kadar önemliydi. Emniyette verdiği ifade ile Fetullahçı örgüt çorap söküğü gibi çözülürdü.

Dikkat ederseniz o kadar general yakalandı sadece Adil Öksüz için böyle bir fedakarlıkta bulundular. Çünkü Adil Öksüz konuştuğunda birçok gerçek ortaya çıkacaktı. Belki de kaçırmayı başaramasalardı onu bir şekilde infaz ederek konuşmasını engelleyeceklerdi. Onun konuşmaması için her şeyi göze alırlar.

Fethulahçı örgütün Ankara'da binlerce evi var. Muvazzaf subaylar ve ondan sorumlu abinin buluşması için özel evler bile var. Şu anda bu binlerce evden birinde kalıyordur. Olaylar yatışmadan yurtdışına çıkmaya tevessül edeceğini zannetmiyorum. Ama yine de devletimizin bu konuda teyakkuzda olması gerekir. Bu tür önemli isimlerin mutlaka sahte bir kimlik ve sahte bir pasaportu vardır. Adil Öksüz'ün yakalanması bütün operasyon kadar önemli.