AKP Milletvekilleri, Erdoğan karikatürünün ardından Charlie Hebdo hakkında ağır küfürler içeren mesajlar paylaşan Kültür Bakan Yardımcısı Çam’a teşekkür etti, küfretmeyenlerin imanının düşük olduğunu öne sürdü.

AKP küfürbaz yardımcıya sahip çıktı

HÜSEYİN ŞİMŞEK

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan karikatürünün ardından Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo’ya Twitter üzerinden küfreden Kültür Bakan Yardımcısı Serdar Çam’a AKP’li milletvekilleri destek verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın TBMM’deki bütçe görüşmelerinde, Bakan Yardımcısı Çam’ın sosyal medyadan paylaştığı küfürler gündeme geldi. Muhalefet, bir bakan yardımcısının ağır hakaret ve küfürlerinin yaptırımsız kalmaması gerektiğini dile getirdi. HDP, Çam’ı istifaya davet etti.

AKP Milletvekili İbrahim Aydemir ise muhalefete tepki gösterdi ve Çam’ı tebrik etti. Aydemir, “Anladıkları lisandan cevap verilmiştir” dedi. Çam’ın küfürlerle “halka tercüman” olduğunu öne süren Aydemir, “Paylaşımına on binler, yüz binler, milyonlar yürekleriyle iştirak ettiler, bunlardan birisi de benim. Değerli Bakanımız, hak edene hak ettiği şekliyle cevap vermiştir. Onu kınayanları kınıyoruz” dedi.

Çam’ın Erdoğan’a değil peygambere hakaret nedeniyle küfrettiğini de iddia eden İbrahim Aydemir, “Eğer bu tepkiyi vermiyor isek imanın en düşük derecesinde bile sabitkadem etmemişiz demektir. Bakanımızı istifaya davet etmek değil, onu her vesile onore etmek bu milletimizin yüreğinden geçendir. Değerli Bakanım, size çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum ve o paylaşımınıza sonuna kadar iştirak ediyorum” diye konuştu.

HDP’li Garo Paylan ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a henüz silinmeyen küfür mesajını sorarak, “Türkiye’nin bir Kültür Bakan Yardımcısının böyle bir küfrü hala ‘tweet’ olarak orada tutmasında sizin bir iradeniz var mı, bunu onaylıyor musunuz” diye sordu.

***

SAYIŞTAY VE AKP GERİLİMİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sayıştay temsilcisi ile komisyonun AKP’li Başkanı Lütfi Elvan arasında “eğitim” tartışması yaşandı. Sayıştay’ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda, “Kurum personelinin gerekli eğitimi almadığı”na ilişkin tespiti gündeme geldi. Elvan, “Pandemi nedeniyle Sayıştay belki bu yıl sadece üniversitelere yönelik video konferansla bir eğitim programı uyguladı ama en azından 2021 yılında bir eğitim programı mutlaka verilmeli” dedi. Elvan, “Sayıştay olarak bu konudaki eksikliğinizi giderin. Yazıyorsunuz ama bu konuda mutlaka eğitmeniz gerekir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bu sözlerin ardından Sayıştay 6’ncı Daire Başkanı Rafet Doğan söz aldı. Doğan, “Bu raporlarla ilgili hususlarda, ‘Sayıştay üzerine düşen görevleri yerine getirmiyor’ dedi sayın başkanım ama Sayıştay’ın zaten bu anlamda mevzuatta yazılı bir eğitim misyonu yok” ifadelerini kullandı.