AKP'li Dağ: "Einstein'ın çok güzel bir sözü var. Bu Kılıçdaroğlu'na çok güzel uyuyor. Einstein diyor ki 'Ahmaklık, aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp, bundan fayda ummaktır.' Çok veciz bir söz. Yani bugüne kadar bu yolu hep denemiş, ama denedikçe başarılı olamadığı belli. Oy oranı yüzde 25’i geçmemiş, geçme ihtimali de yok. Böyle giderse 20’leri zor bulacak"

AKP'li Dağ: Einstein'ın çok güzel bir sözü var; Kılıçdaroğlu'na çok güzel uyuyor

AKP İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı, Kaya Termal Otel'de bugün gerçekleşti.

Basına açık bölümde açılış konuşmasını yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, şunları söyledi:

"Tarihi süreçlerden geçiyoruz yine. Kol kola omuz omuza vermenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin bekası noktasında ne kadar önemli olduğunu hepimiz görüyoruz. Şimdi artık taşeron kullanmıyor. Operasyonu bizzat kendi yapıyor. ABD’de devam eden davayla ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nde yargılama yapıldı mı? Yapıldı. O davanın temeline bakıyorsunuz; İran’a karşı ABD ambargo uygulamış. Türkiye buna uymamış. ABD, PKK ve PYD’ye silah verirken karşı durma iradem varsa ambargoya karşı durma iradem de her zaman için vardır. Belgelerin tamamen yalan olduğunu bugün itibariyle görmüş olduk. Ne diyordu Kılıçdaroğlu? Yurt dışında hesapları var. Bankalar arasındaki havaleleri gösterdi. İçinizde havale yapmayan var mı? Klasörlerle almışlar. Klasörler içinde elli yüz dolarlık banka havalelerini basına dağıtmışlar. Bu ilk iftira değil. iftira atarak siyaset yaptığı için aynı yolu deniyor. Genel başkan olduktan sonra havuzlu villa muhabbeti başlatmıştı.

'EİNSTEİN'IN BİR SÖZÜ VAR; KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK GÜZEL UYUYOR'

15 Temmuz'a kontrollü darbe dedi. 15 Temmuz’dan sonra külliyeye gitti. 'Altın klozetler neredeymiş göster' dedi sayın Cumhurbaşkanı. Hiçbir cevap vermedi. 'Altmışa yakın milletvekilinde ByLock var' dedi. 'Açıklayacağım' dedi. Hiç sesi sedası çıkmadı. Ne açıkladı ne de bunun üzerine gitti. Ne de sorular sorulduğunda mahcubiyet hissetti. Manda derisinden surat var adamda. Einstein'ın çok güzel bir sözü var. Bu Kılıçdaroğlu'na çok güzel uyuyor. Biraz hakaret var ama çok da hakaret değil aslında. Kılıçdaroğlu tarzı insan psikolojisini çok iyi anlatıyor. Einstein diyor ki 'Ahmaklık, aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp, bundan fayda ummaktır.' Çok veciz bir söz. Yani bugüne kadar bu yolu hep denemiş, ama denedikçe başarılı olamadığı belli. Oy oranı yüzde 25’i geçmemiş, geçme ihtimali de yok. Böyle giderse 20’leri zor bulacak" ifadelerini kaydetti.

CHP'Lİ SINDIR: EİNSTEİN'IN SÖZÜNE ASIL KENDİLERİ UYUYOR

CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, AKP'li Hamza Dağ'ın Nobel ödüllü ünlü fizikçi Albert Einstein'in, "Ahmaklık aynı şeyleri takrar takrar yapıp bundan fayda ummaktır" sözünün Kılıçdaroğlu'nu uyduğu yönündeki sözlerinin siyasetin dilinin nereye geldiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Dağ'ın konuşmasıyla üslup ve dil çirkinliğinin bir kez daha kendini gösterdiğini belirten Sındır, "Einsten'in sözüne en çok kendileri uyuyor. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapan ve bundan fayda uman bizatihi kendileridir. Bu ülkeye tekrar tekrar sürekli 'aldatıldık, kandırıldık' diyerek bu milleti aldatmaya çalışan kendileridir. Bırakın ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanını, hiçbir insan için dahi ağza alınmayacak, 'ahmak' yerine koymak anlamında bu tür ifadeler kullanıyor olmaları, artık bu ülkenin başından düşmeleri gerektiğinin bir gösteresidir. Genel Başkanımız'a hakaret olan bu sözler de tekrar tekrar yaptıları işlerin başında geliyor. Ben aynayı kendilerine tutuyorum ki tekrar tekrar yaptıklarını görsünler" dedi.


AKP'nin Yerel Yönetimler toplantısına dikkat çeken Sındır, Erdoğan'ın İstanbul için, "Bu kente ihanet ettik" sözlerinin kulaklarında çınladığını söyledi.

Sındır, "İhaneti kendileri tekrar tekrar yaptılar. Şimdi istifasını istedikleri başkanı tekrar tekrar aday gösterip, İstanbul halkından oy isteyerek belediye başkanı yaptırdılar. İhanet kelimesi Türk Dil Kurumu Sözlüğü'nde bilerek kötülük yapmak, hainlik yapmak anlamı taşır. Sen sadece İstanbul değil, Ankara, Bursa gibi büyük kentlerin başına aynı adamları tekrar tekrar getirip ihanet ettiğini söylemişsin. Bu şekilde kentleri beton yığınına çevirmek aslında Einstein'ın sözünü anlatır. İhanet sözü ise kendilerinin sözüdür. Ülkede artık, bu ayrıştırıcı, toplumu ötekileştirici, kutuplatırıcı, hırsızlığı, soygunu sıradanlaştıran tavır ve uslüptan vazgeçmeleri gerekir. Maalesef ülkenin başındaki en büyük sorun da bizatihi kendileridir. Bu konuda kendilerine çeki düzen vermelerini diliyorum" diye konuştu.