TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün bir televizyon kanalında...

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün bir televizyon kanalında yorumculuk yapacağı yolundaki haberleri, "Vekillik ile bağdaşmayan bir iş yaptığın zaman milletvekilliği düşer. Ağır yaptırımlar var" diye değerlendirdi.

Kuzu, gazetecilerin, "Hakan Şükür’ün bir televizyon kanalında yorumculuk yapacak olmasının etik olarak doğru olup olmadığına" ilişkin sorularını yanıtladı.

"Bu sizce doğru mu?" sorusu üzerine Kuzu, "Bilsem emin olur söylerim, Bu mesele... Bize bir kaç dosya geldi geçmişte. Adam işadamı işyerini kapatmış, kapatsa da kardeşi üzerinden götürüyor. Bir yığın iddialar, ’imza atıyor da atmıyor da’ diye. Buraya geldiği zaman işin içinden çıkamıyorsun, zor yani. 3-4 dosya baktık 8-10 yıl içerisinde. Milletvekilliği düşmeye sebeptir bunlar. Vekillik ile bağdaşmayan bir iş yaptığın zaman milletvekilliği düşer. Ağır yaptırımlar var" dedi.

Kuzu, bu nedenlerden dolayı konuların çok netleştirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Çünkü yaptırımı ağır. Burada adama, bu doğru desen... Neyse zaten kolay, şüpheli durumunda ’bu doğru desen’ adamın vekilliği bitecek" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Dışarıdan bir para alma durumu söz konusu" sözlerine Kuzu, "Konu para alıp almama meselesinden öte, bu tür konular milletvekilliği ile bağdaşır mı bağdaşmaz mı meselesi" karşılığını verdi.

Çiçek: Şükür’ün durumunu inceleyin

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Şükür’ün özel bir televizyon kanalıyla yorumculuk yapmak üzere anlaşma yaptığı haberlerinin ardından “Milletvekilliğiyle bağdaşır mı bağdaşmaz mı bir bakın” talimatı verdi.