AKP Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, “Biz lider ülkeyiz. Siz bizi ekonomiyle, dolarla terbiye edemeyeceksiniz” dedi.

AKP'li vekil: Biz lider ülkeyiz, bizi dolarla terbiye edemeyeceksiniz

Dolar/TL kuru 10 TL'ye ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Dövizdeki artış sürerken AKP Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman'dan dikkat çeken ekonomi yorumu geldi.

Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde düzenlenen 'Meşveret Erzincan' toplantısında konuşan Karaman, Türkiye’nin lider bir ülke olduğunu ifade ederek ne Amerika’nın ne Avrupa’nın bu ülkeyi ekonomiyle, dolarla terbiye edemeyeceğini söyledi.

Ekonomiyle ilgili sıkıntıları bildiklerini bu doğrultuda da çalıştıklarını öne süren Karaman'ın açıklamaları şöyle:

“Biz lider ülkeyiz. Ve bu topraklarda, çevresindeki her şeye karışırız. Hiç biriniz engelleyemezsiniz. Doları yükseltebilirsiniz, ekonomiyle ilgili sıkıntılar çıkarabilirsiniz. Biz bayrağımıza, ülkemize hiç kimseye, hiçbir şekilde karıştırmayız. Şimdi diyorlar ki bize sizin güneyinizde bir terör devleti kuracağız. Kusura bakmayız diyoruz siz burada terör devleti kuramayacaksınız. Amerika’da olsa kuramayacaksınız, Avrupa’da olsanız kuramayacaksınız. Dolayısıyla bunu kurdurtmayacağız. Bize diyorlar ki Libya’ya karışmayın. Siz kimsiniz de biz niye karışmayalım. Biz Libya’ya askerin gitmesine de izin verdik mecliste, Libya’ya da karışacağız, çevremize de karışacağız. Siz bizi ekonomiyle, dolarla terbiye edemeyeceksiniz."

(İHA)