AKP’nin 18. yıl videosunda Erdoğan’ın FETÖ’yü hedef aldığı sözlerine sansür!

AKP’nin 18. kuruluş yıldönümü videosunda partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması içindeki ‘FETÖ’ sözleri sansürlendi. Erdoğan’ın sözlerinin sansürlendiğinin ortaya çıkması ardından 23 Ağustos’taki paylaşımını silen AKP’nin Twitter hesabı, bugün FETÖ sözlerinin de yer aldığı yeni videoyu yayınladı.

AKP'nin 18. yıl dönümü videosuna ilişkin iddiayı, Emekli Albay Yusuf Alabarda gündeme getirdi. Alabarda, Erdoğan’ın 2016’daki konuşmasında yer alan sözlerin sansürlendiğini söyledi. Alabarda videonun 6.15'inci dakikasında Erdoğan'ın terör örgütlerini saydığı bölümden FETÖ'nün cımbızlanarak çıkartıldığını söyledi.

Buna göre orijinal konuşmada Erdoğan, “Bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ, bir taraftan DAEŞ, bir taraftan PYD…” ifadelerini kullanırken AKP’nin yayınladığı ilk videoda FETÖ sözleri yer almadı.

Durumun ortaya çıkması ardından AKP Genel Merkezi tarafından kullanılan resmi Twitter hesabındaki 23 Ağustos tarihli paylaşım silindi. Bugün yeniden paylaşılan videoda Erdoğan’ın FETÖ ile ilgili sözlerine de yer verildi.

İlk videoda Erdoğan’ın FETÖ ile ilgili sözlerinin kesildiği bölüm şöyleydi.

Erdoğan’ın sözlerinin orjinali ise şu şekilde.

AKP, yeni videoyu ise bugün yayınladı

https://twitter.com/Akparti/status/1167387387514839040