Anayasa Hukuku Profesörü Şule Özsoy Boyunsuz, Galatasaray Üniversitesi’ndeki görevinden ayrılarak CHP’den milletvekili aday adayı olmak için başvuru yaptığını açıkladı. Boyunsuz, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişte anayasa yapım çalışmaları için göreve talip olduğunu belirtti.

Anayasa Hukuku Profesörü Boyunsuz, üniversiteden istifa ederek CHP’ye başvuru yaptı

HABER MERKEZİ

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz, üniversitedeki görevinden istifa ederek CHP’ye milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Boyunsuz, Twitter hesabından paylaştığı açıklamasında, “Hukukun kağıt üzerinde kaldığı, yargının yaygın biçimde siyasallaştığı, Anayasanın rutin olarak ihlal edildiği, temel hakların görmezden gelindiği, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının keyfi biçimde uygulanmadığı, Anayasa Mahkemesinin siyasi tehdit konusu yapıldığı, tüm kurumlarımız gibi üniversitelerimizin yıpratıldığı, akademik özgürlüklerimizin ciddi yara aldığı, insan ve kadın haklarının açık tehdit altında bulunduğu bugün, demokratik laik, sosyal hukuk devletinin yeniden inşası için siyasal mücadele bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

“ANAYASA YAPIM ÇALIŞMALARI İÇİN GÖREVE TALİBİM”

Prof. Dr. Boyunsuz, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinde ve anayasa yapım çalışmalarında göreve hazır olduğunu belirterek CHP’den aday olduğunu şöyle ifade etti:

“Bu zorunluluğun çağrısına uyarak, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı verilen otoriter ve yozlaşmış yönetim modelinin ülkemizi içine sokmuş olduğu şiddetli krizinden çıkmak için tarihi bir fırsat olan 14 Mayıs seçimlerinde, demokrasi güçlerinin yanında mücadele etmek üzere Galatasaray Üniversitesi'ndeki görevimden ayrıldım ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilliğine adaylık başvurumu yaptım.

Uzun yıllar hükümet sistemleri üzerinde araştırmalar yapmış, eserler üretmiş bir anayasa hukukçusu olarak, ülkemizin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinde görev almak, yürütülecek anayasa yapım çalışmalarında üzerime düşeni yapmak üzere göreve talibim; güzel memleketimize hukuk ve adalet gelinceye, Cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlanıncaya dek siyasal mücadeleye devam edeceğimi saygılarımla kamuoyunun bilgisine sunarım.”