Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu Öğrencileri yayımladıkları açıklamada, kendilerine yönelik saldırıların arttığını belirtirken can güvenliklerinin bulunmadığının altını çizdi

Ankara Üniversitesi öğrencileri: Can güvenliğimiz yok!

BirGün/ANKARA

Öğrencilere yönelik saldırılarla gündeme gelen Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu’nda öğrenciler ‘Cebeci Kampusu’nda neler oluyor?’ başlıklı bir açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamada öğrencilerin ‘can güvenliklerinin bulunmadığı’ vurgulandı. Açıklamada üniversite yönetimine güvenlik görevlilerin öğrencileri darp etmesi ve geçen haftalarda bir öğrencinin bıçaklanması hatırlatıldı. Tüm bu olanlara karşın okul yönetiminin herhangi bir açıklamada bulunmadığının altını çizen öğrenciler, şöyle sordu: “Görevleri bizleri korumak olan güvenlikler orada dururken öğrenciler nasıl bıçaklı saldırıya uğruyorlar?”

BİR AYDA İKİ SALDIRI

Sosyal Bilimler Fakültesi’ndeki sempozyuma girmek isteyen öğrencilerin müdahalesiyle karşılaştığı anımsatılan açıklamada, “Kendilerini ‘ülkücü’ olarak tanımlayan bir grup öğrenci arka bahçede oturan öğrencileri ve hocaları darp etti. 2 Aralık 2019 tarihinde Cebeci Kampusu Eğitim Fakültesi’nde üç öğrencinin önü kesildi ve bir arkadaşımız bıçaklı saldırıya uğradı. Tüm bunlar yaşanırken güvenlikler olayı uzaktan seyretti ve çok geç müdahale etti” denildi.

Son yıllarda öğrencilere yönelik yapılan saldırılar sıralanırken açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bir ‘öğrenci’ Hukuk Fakültesi önünde elindeki silahı Mülkiye’ye doğrultmuştu. Charlie Hebdo ve Hrant Dink anmasını provoke ederek öğrencilere torpille saldırmışlardı. Ellerinde satır ve sallamalarla kantine girip öğrencilere saldırıp yine de hiçbir yaptırıma tâbî tutulmamışlardı.”

Bir takım taleplerde bulunan öğrenciler tarafından, “Okul yönetimi bu çeteleri koruyup, kollamak yerine okuldan uzaklaştırmalıdır” ifadelerine yer verildi.