CHP Ankara Çubuk Belediye Başkan adayı Can Kaderoğlu çalışmalarına devam ediyor. Esnaf ziyaretlerinde vatandaşla buluşan Kaderoğlu, burada yaptığı açıklamada içinde bulunulan ekonomik daralma döneminde Ankaralının ucuz gıdaya ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacı karşılamak için Çubuk’un öncü olacağını belirtti. Partili gençlerle birlikte sahaya çıkarak vatandaşlara projelerini anlatan Kaderoğlu “Birlikte üreteceğiz, hakça üreteceğiz” sloganının kampanyalarının zeminini oluşturduğunu […]

Ankaralının ucuz gıdaya ihtiyacı var

CHP Ankara Çubuk Belediye Başkan adayı Can Kaderoğlu çalışmalarına devam ediyor. Esnaf ziyaretlerinde vatandaşla buluşan Kaderoğlu, burada yaptığı açıklamada içinde bulunulan ekonomik daralma döneminde Ankaralının ucuz gıdaya ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacı karşılamak için Çubuk’un öncü olacağını belirtti.

Partili gençlerle birlikte sahaya çıkarak vatandaşlara projelerini anlatan Kaderoğlu “Birlikte üreteceğiz, hakça üreteceğiz” sloganının kampanyalarının zeminini oluşturduğunu ifade etti Çubuk’ta üretime ve adil bölüşüme odaklanacaklarını belirtti. Kaderoğlu şunları söyledi:

YOKSULLUĞU DA BİZ KAZIRIZ

‘Birlikte üreteceğiz, hakça üleşeceğiz’ sloganını kendimize temel alıyoruz. Öncelikle pastadan bu ülkenin yoksulları hak ettiği payı olmak zorunda. Biz bunu yerelden başlayarak sağlayacağız.”

Kaderoğlu yoksulluğun temel kaynağının üretimin azlığı olduğuna gerektiğini belirterek sosyal yardımların kesilmeyeceğini ancak istihdam olanaklarının artırılacağını dile fetirerek, Halk Kart adlı sosyal yardım projesini de açıkladı. Kaderoğlu, ailelere verecekleri kartlara 500 TL yükleneceğini ve ailenin ihtiyaca göre bunu harcayabileceğini ifade etti. Ayrıca şeffaf belediyecilik anlayışını Çubuk’a hâkim kılacaklarını belirten Kaderoğlu, “Yolu da biz yaparız, yolsuzluğu da biz kazırız” dedi.

***

Nezir’den Buca’ya sinema sözü

BirGün/İzmir

CHP’nin Buca Belediyesi Başkan Adayı Suat Nezir, Bucalılara hak ettikleri hizmeti sunabilmek için elinden geleni yapacağını, çocuklar, emekliler, kadınlar için titiz bir çalışmayla projelerini hazırladığını söyledi. Çocukların güvenle koşup oynayabileceği yeşil alanlara, emeklilerin kaliteli vakit geçirebilecekleri mekânlara kavuşturulacağını dile getiren Nezir, “Beton değil, yeşil ve temiz bir Buca istiyoruz. Sosyal alanları, sinemaları, çocuk oyun alanları, yeşil alanlarıyla güzel bir Buca istiyoruz. Artık Bucalı eğlenmek, dinlenmek için başka ilçelere gitmesin istiyoruz. Ama hiçbir projemiz sizlerin görüşleri alınmadan, sizlere danışılmadan gerçekleştirilmeyecek. Birlikte yöneteceğiz, birlikte karar alacağız” dedi. Nezir, “Geçmişte Buca’da birçok açık ve kapalı sinema vardı. Aileler, gençler bu sinemalarda akşamları bir araya gelir güzel vakit geçirirlerdi. Şimdi İzmir’in nüfusu en kalabalık ilçesinde sinema yok. Buna bir son vereceğiz. Size söz veriyorum gençler; açık ve kapalı sinemalarımızı açacağız” diye konuştu.

***

Halkımız ne isterse o olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, seçim çalışmalarına Derince Esentepe ve İzmit Tavşantepe’de devam etti. Emek Partisinin (EMEP) İzmit eski ilçe başkanı olan Reyhan Başaran Esentepe’de Vartolular Derneği’ne ziyarette bulundu. Başaran, mega projeleri olmayacağını, halkın içinden gelen taleplerle projeler üreteceklerini belirterek “Halkımız ne isterse o olacak. Bizim anlayışımız bu, çalışmalarımız bu yönde olacak” ifadelerini kullandı.

***

Foça’yı birlikte yöneteceğiz

CHP Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, Foça’da seçim çalışmalarını mahallelere yaptığı ziyaretler ile sürdürüyor. Foça ve tüm Foçalılar için yorulmadan çalışacağını kaydeden Gürbüz,

“Biz milletimize, memleketimize hizmet için yola çıktık. Birlikte çıktığımız bu yolda hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Foça’dan umudu olan her Foçalı kentinde gönlünce yaşasın diye, Foça’da alın teri döken her Foçalı emeğinin karşılığını alsın diye, özgürlük, eşitlik ve sosyal adalet Foça’mızın değerleri olsun diye, bize inanan ve güvenen herkesi birlik ve beraberlik içinde bizimle birlikte yürümeye, mücadele etmeye davet ediyorum” dedi.