Bilal Erdoğan’a ait olduğu belirtilen tapeler CHP tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Kayıtlarda Bilal Erdoğan Milli Eğitim’deki gerici piyasacı dönüşümün ‘emrini’ veriyor

Anlayabildiği kadarıyla eğitime de bulaşmış!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek Bilal Erdoğan, başta MEB olmak üzere çeşitli bakanlıklarda çalışan bürokratlar ile aralarında TÜRGEV’in de bulunduğu yandaş vakıf yöneticilerinin konuşma tapesini açıkladı.

1 MİLYON ÖĞRENCİYİ TUTAMAZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin’in kamuoyu ile paylaştığı ses kaydında Bilal Erdoğan, İmam Hatiplerin hızla büyüdüğü müjdesini veriyor. Bilal Erdoğan “Şu anda büyük okullar yapılıyor... 465 bin olan rakam kısa sürede 1 milyon olacak... Bunların önünü kimse tutamaz” diyor. Bilal Erdoğan İmam Hatip’lerde yaşanan bu büyümeyi de yeterli görmeyerek tüm okulların değişmesini istiyor ve şu direktifleri veriyor: “İmam-hatipler yüzde 10 beki 15 olacak. Ama yüzde 85 duruyor. Seçmeli din derslerinin diğer okullarda olması avantaj. Biz buradaki öğretmen kontenjanını sıkı tutabilirsek, il ilçe koordinasyonlarında birer arkadaş olursa oralardaki yapıyı da oluşturmuş oluruz.”
Bilal Erdoğan katılımcılara yaptığı konuşmada karma eğitimin artık önerilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Yeni planlanan okulları da ya kız ya erkek olarak planlayalım. Yani şimdi yeni planlananlarda “hem kız hem erkek olarak” gelen projeler oluyor. Onları ortaokul ve lise diye çevirelim. Bu kız mı olacak, erkek mi olacak” diyelim. Yani kız-erkek aynı kampüs içinde düşünmeyelim. Artık düz lise de düşünmeyelim. Artık hepsi Anadolu Lisesi...” diyerek eğitimin yol haritasını çiziyor.
Toplantıda konuşan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün ise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştükleri ifade ediyor. Tapeler, beş kişilik heyetin 15 sayfalık bir rapor sunduğunu ve bu raporun anında Bakan Avcı tarafından okunup çalışmalara başlandığını da ortaya koyuyor. Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu bu görüşmeyi “Yeni bakanımızdan çok ümitliyiz” diye özetliyor.

***

VAKIFLAR 'TANIDIK'

 

Toplantının ağır topu olan beş vakıf kamuoyunda şöyle tanınıyor:

TÜRGEV: 1996 yılında İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (İSEGEV) olarak kurulan vakıf, 2012 yılında TÜRGEV adını aldı. Erdoğan ailesinin vakfı olarak bilinen kurumda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak mütevelli heyeti üyesi. 17 Aralık Operasyonu vakfa verilen destekleri gözler önüne serdi.
ÖNDER: 1958 yılında, İstanbul İmam Hatip Okulu`ndan mezun olanlar kurdu. 1980 darbesi sonrası İstanbul’la sınırlı olan örgütlülüklerini tüm Türkiye’ye yaydılar. Erdoğan ve ailesinin dernekle ilişkisi çok eskilere dayanıyor.
Ensar Vakfı: 1979 yılında kuruldu. Yöneticileri arasında çok sayıda AKP’li var. Mütevelli heyeti başkan yardımcılığı görevini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün damadı Mehmet Sarımermer yapıyor. Başkan İ.Cenk Dilberoğlu ise AKP’den İl Genel Meclis üyesi seçildi. Vakıf başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok belediyeden destek görüyor.
İlim Yayma Cemiyeti-Vakfı: İlim Yayma Cemiyeti 1951 vakıf ise 1971 yılın kuruldu. Kuruluşunda AKP Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un babası Niyazi Kurtulmuş önemli rol oynadı ve vakfın her dönem önemli isimlerinden biri oldu. İlim yayma Cemiyeti Numan Kurtulmuş’un AKP’ye katılmasından sonra Gülen Cemaatinin karşısında bir organizasyon olarak hükümete yakın kurumlar tarafından destekleniyor. Yönetim Kurulu’nun en tanıdık isimlerinden biri de Fatih Saraç. Yasin El-Kadı ile olan ilişkisi ve para trafiği 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra çokça konuşulmuştu.