Anneler gününde BirGün’e konuşan Ethem’in annesi Sayfi Sarısülük ile Berkin’in annesi Gülsüm Elvan, 67 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça için bir kez daha destek açıklaması yaptı

Anneler Gününde Gezi Annelerinden mesaj: Çocuklarımızın öğretmenlerini yalnız bırakmayın!

ERK ACARER

Gezi Direnişi’nde hayatını kaybeden Ethem’in annesi Sayfi Sarısülük ile Berkin’in annesi Gülsüm Elvan, CHP Berlin Birliği Kadın Kolu’nun Anneler Günü programına katıldı. Sayfi Sarısülük ile Gülsüm Elvan, organizasyon öncesi BirGün’e konuştu. Anneler gününe dair özel mesajlar veren Sarısülük ile Elvan, 67 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için de destek çağrısında bulundu.

Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük, şunları söyledi: “Anneler Günü kutlu olsun. Bu sene de elimizde çiçek yok. Ben, yine elimde çiçekle bu anneler gününde de evladımın yanına gideceğim. Anneler, çocuklarınıza destek olun. Korkmayın, onları mücadelelerinde yalnız bırakmayın. Gelecekleri için korkmayın. Açlık grevindeki akademisyenlerin de yanındayız. Polis çiçekleri ezerek insanları gözaltına aldılar. Aydınlık bir gelecek için ve mağdur durumdaki diğer akademisyenlere de destek olan hocalarımızın yanındayız.”

Nuriye ve Semih hoca açlığa direniyor

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ise şöyle konuştu: “Başta evladını kaybetmiş bütün annelerin, bu özel günü kutlu olsun. Acımız dinmiyor. Annelere sesleniyorum, Türkiye gittikçe kötü günlere doğru yol alıyor. Özellikle annelere sesleniyorum. Çocuklarınızın geleceği için korkmayın. Anneler; Nuriye ve Semih hoca açlığa direniyor. Onlar çocuklarınızın öğretmenleri yalnız bırakmayın!”