Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde meydana gelen heyelanda yol kenarında park halinde olan tırların üzerine heyelan geldi. İlk belirlemelere göre 3 tır kayalardan zarar görürken, tırlarda bulunan 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde heyelan: 1 ölü, 2 yaralı
Fotoğraf: İHA

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde meydana gelen heyelanda yoldan geçen tırların üzerine gelen yamaçtan kopan kayaların düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Hopa-Kemalpaşa arası Karadeniz Sahil Yolu üzerinde sabah saat 08.10 sıralarında heyelan meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 tır kayalardan zarar görürken, tırlarda bulunan 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Olay yerine UMKE, AFAD, Jandarma ekipleri kısa sürede ulaşırken, bir kiyinin cansız bedeni ekipler tarafından kayaların arasından çıkartıldı.

Yaralı 2 kişi ise çevre hastanelere gönderildi.

artvin-in-kemalpasa-ilcesinde-heyelan-olu-ve-yaralilar-var-1035691-1.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD, meydana gelen heyelanla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Gelişmelerin takip edildiğinin belirtildiği açıklamada, yolun çift yönlü araç trafiğine kapatıldığı, çalışmaların devam ettiği bildirildi. Yol açılıncaya kadar bölgede ihtiyaçların karşılanması için gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi.

VALİ DORUK: YOL TAMAMEN TRAFİĞE KAPALI

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, heyelan sonucu kayaların altında kalan 2 TIR'da, 1 Azerbaycan uyruklu kişinin yaşamını yitirdiğini, Özbekistan uyruklu kişinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Vali Doruk, "Bugün sabah itibarıyla Hopa-Kemalpaşa ilçelerimiz arasında Sarp Sınır Kapısı'na giden yamaçtan kayalar düştü. Bu kapsamda 2 TIR kayalar altında kaldı. 1 Azeri vatandaş vefat etti, 1 de Özbek uyruklu vatandaşımız da yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yol tamamen trafiğe kapalı durumda. Ekiplerimiz yolu açma çalışmalarını sürdürüyor. Bize ilave bir yaralı bilgisi tarafımıza ulaşmadı. Şu an itibarıyla mahsur kalan bilgisi yok. Kayaların kaldırılması biraz vakit alabilir. Yeni bir heyelan kaynaklı tehlike beklemiyoruz ama çalışmalarımızı da dikkatli sürdürüyoruz" dedi.

İHA-DHA