Assos Antik Limanı'nda doğa ve tarih katliamına "dur" diyen ve inşaat alanını belgeleyen Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği ve Assos Dostları'nın kolluk kuvvetleri tarafından ifadeleri alındı.

Assos'ta tarih ve doğa katliamını belgeleyenlerin ifadesi alındı

Haber Merkezi

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği ve Assos Dostları,doğa ve tarih katliamının devam ettiği Assos Antik Limanı'nda inşaat alanını belgeleyen kolluk kuvvetleri tarafından durdurularak ifadeleri alındı. "Afet bölgesine izinsiz girmeme" üzerine bir tutanak imzalayan gönüllüler, tutanağın kopyasını alamadıklarını dile getirdi.

24 Eylül'de Assos Antik Limanı’nda “Assos Kaya İslahı İnşaatı” adı altında yapılan doğa ve tarih katliamına karşı inşaatın acilen durdurulması ve sorumlular hakkında işlem yapılması için Ayvacık Kaymakamlığı’na başvurmuş ve Ayvacık Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan gönüllüler, şikayetlerinin bir an evvel işleme konulmasını talep etti.

Gönüllüler, Ayvacık Kaymakamlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Kültür Varlıkları ve Tabiat Varlıkları Kurulları yetkililerini, müze müdürlüğünü, Kazı başkanlığını, Cumhuriyet Savcılığını, bölge vekillerini ve kamuoyunu katliamı durdurmaya çağırdı.

Gönüllülerin açıklamaları şöyle:

"Şu anda Assos antik limanında müthiş bir doğa ve tarih katliamı var. İş makinaları son sürat çalışıyor. İğne ile kuyu kazar gibi çalışılması gereken, ülkemiz ve dünya için çok kıymetli olan bir antik kentte kepçelerle, kırıcılarla hafriyat ve teraslama yapılıyor ve geniş alanlar açılıyor. Acaba bu kırıcılar ve kepçeler çalışırken neler yok oluyor? Çalışma alanın hemen yakınlarında antik yollar, binalar, yapılar var. Bu durumu aklımız ve vicdanımız almıyor. Tel örgünün dışında ve alandan çıkarken yapılan bir ihbar üzerine kolluk tarafından durdurulduk. Kimliklerimiz istenildi ve ifademiz alındı. “Afet bölgesine izinsiz bir kez daha girmememiz” konusunda bir uyarı içeren bir tutanak imzalattırıldı. Tutanağın bir kopyasını istememize rağmen alamadık, fotoğrafını çekmemize de izin erilmedi."