İstanbul Ataşehir'de 17 katlı bir binanın dış cephesinde çıkan yangın yaklaşık 1 buçuk saatte kontrol altına alındı. İnşaatı henüz tamamlanmamış binanın orta katlarında çıkan yangının hızla büyüyerek çatı katına kadar eriştiği, ilk gelen itfaiye aracının yüksek katlara erişememesi nedeniyle ikinci bir araç beklendiği ifade edildi. Bu durum ise akıllara, İstanbul'daki yüksek binaların ne kadar güvenli olduğu sorusunu getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Ataşehir'de 17 katlı binanın dış cephesinde yangın çıktı
Fotoğraf: İHA

Ataşehir'de bir binanın dış cephesinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Ataşehir’de Küçükbakkalköy Mahallesinde Ali Ay Sokak’ta bulunan ve iş merkezi olarak kullanılan Aktif Han Plaza isimli 17 katlı binada saat 10.45 sıralarında yangın çıktı.

Binanın dış cephesinde çıkan yangın nedeniyle alevler binanın aşağısından en yukarısına kadar uzandı. Yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin 1 buçuk saat süren çalışmasının ardından yangın söndürüldü. 17 katlı iş merkezinin 6 katının kullanıldığı 11 katının boş olduğu öğrenildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken binada maddi hasar meydana geldi.

Öte yandan iş merkezinde daha önce de 2 kere küçük çaplı yangınların çıktığı öne sürüldü.  Yangının çıkış sebebine dair inceleme başlatıldı.

YANGINA MÜDAHALEDE "YÜKSEKLİK" SORUNU YAŞANDI

İnşaatı henüz tamamlanmamış olan plazanın orta katlarında başlayan yangının, dış cephe kaplamasında kullanılan plastik türevli bir malzemenin tutuşarak hızla büyüdüğü belirtilirken, yangının dakikalar içerisinde çatıya kadar ulaştığı ifade ediliyor.

Öte yandan, hızla büyüyen yangının söndürülmesi için gelen İBB'ye ait itfaiye araçlarının yeterli yükseliğe erişemediği, bunun üzerine daha yüksek merdivenli ikinci bir araç istendiği söyleniyor.

Yüksek katlara müdahale için ikinci araç beklendi.
Yüksek katlara müdahale için ikinci araç beklendi. (Fotoğraf: BirGün)

Yangının kontrol altına alınmasına rağmen, bu durum İstanbul'daki yüksek binaların ne kadar güvenli olduğu sorusunu gündeme getirdi.