Atilla’yla ilgili karar 16 Mayıs’ta

ABD’de devam eden Rıza Sarraf davasında yargılandıktan sonra kendisine isnat edilen altı ayrı suçlamanın beşinden suçlu bulunan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’ya verilecek hapis cezasının belirleneceği karar duruşması 16 Mayıs’ta yapılacak.

Karar duruşması öncesinde konuşan New York Barosu avukatlarından Cahit Akbulut, Atilla’nın 10 yıl civarında ceza alabileceği düşüncesinde. Av. Akbulut, “Hâkim karar vermeden önce taraflardan gelen başvuruları değerlendirmek zorunda. İzlenmesi gereken tarafların önerdiği hapis cezaları var. Savcılık Hakan Atilla için 15 yıl ve 50 bin ile 500 bin dolar para cezası verilmesini istedi. Savcılığın talebi haricinde bir de ceza gözetim memurunun talebi var onlar da Hakan Atilla’ya maksimum hapis cezası, yani 105 yıl verilmesini istedi. Oldukça ağır bir süre talebiyle geldiler. Hakan Atilla’nın avukatları da 46 ile 57 ay arasında bir hapis cezasının müvekkilleri için uygun olduğu yönünde bir görüş bildirdiler. Tabii hâkim şimdi tüm bu talepleri değerlendiriyor. Benim görüşüme göre hakan Atilla’ya hakim 10 yıl civarında bir hapis cezası verebilir” dedi.

‘Verilecek ceza temyiz sonrasında netleşir’
Akbulut, “16 Mayıs tarihinde her hangi bir erteleme olmazsa hakim Hakan Atilla’nın alacağı hapis cezasıyla ilgili kararını vermiş olacak. Hâkimin alacağı karar son karar değil. Tabi temyiz aşaması var. Hakan Atilla’nın avukatları mutlaka temyize gideceklerdir. Avukatların, temyiz mahkemesine gitmek için karardan sonra en geç 14 gün sonra başvuruda bulunmaları gerekiyor. Bu da neredeyse bir yıllık bir süreç. Ancak bir gerçek var ki mahkemelerde hâkim kararının bozulması için temyiz mahkemesine yapılan başvurularda başarı oranı sadece yüzde onlarda” dedi.