UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde yarı final eşleşmeleri dün oynanan karşılaşmalar sonucu belli oldu.

Kaynak: Haber Merkezi
Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finaller belli oldu
Fotoğraf: DepoPhotos

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde dün akşam oynanan karşılaşmalar sonucunda yarı final eşleşmeleri belli oldu.

Avrupa Ligi'nde ilk maçı deplasmanda 2-1 kaybeden Marsilya, kendi sahasında 1-0 önde tamamladığı maçta rakibi Benfica'yı penaltı vuruşları sonucunda saf dışı bıraktı.

İlk maçta Milan'ı deplasmanda deviren Roma, kendi sahasında da 1-0 galip gelerek adını yarı finale yazdırdı. Kendi sahasında Atalanta'ya 3-0 kaybeden Liverpool, deplasmanda 1-0 galip gelmesine rağmen bu skor yarı finale yetmedi. Bundesliga şampiyonu Bayer Leverkusen ise 2-0 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda West Ham United ile 1-1 berabere kalarak son dört takım arasına kalmayı başardı.

Turnuvada yarı final maçları Marsilya-Atalanta ve Roma-Leverkusen arasında oynanacak.

Konferans Ligi'nde ise Fenerbahçe yarı finali penaltılarla kaçırdı. Deplasmanda 3-2 kaybettiği maçın rövanşında Olympiakos'a karşı 120 dakikayı İrfan Can Kahveci'nin golüyle 1-0 önde tamamlayan Fenerbahçe, penaltı atışları sonucu turnuvaya veda etti.

Olympiakos'un rakibi de penaltılar sonucu belli oldu. Lille, Aston Villa'ya karşı ilk maçta kaybettiği skor olan 2-1 ile maçı penaltılara taşıdı ancak İngiliz ekibi yarı finale yükselmeyi başardı.

Victoria Plzen'i 2-0 mağlup eden Fiorentina ile PAOK'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Club Brugge de yarı finale yükselen diğer iki takım oldu.