İki gündür gözaltında tutulan eski YARSAV başkanı Murat Arslan'la görüştürülmeyen avukatlar savcılığa başvurdu: Müvekkilimizin nerede tutulduğunu gözlerimizle görmek, sağlığı ve sıhhati ile gözaltı koşulları konusunda bilgi edinmek, suçlamanın mahiyetini öğrenmek hakkımız

Avukatlar Savcılığa başvurdu: Arslan nerede tutuluyor?

FULYA ALTUNYAY

Ankara’da iki gün önce evinden gözaltına alınan müvekkilleri Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski başkanı Murat Arslan’la görüştürülmeyen avukatlar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Savcılığa verilen dilekçede müvekkilleri Arslan ile görüşme taleplerini yineleyen avukatlar, “Müvekkilimizin nerede tutulduğunu gözlerimizle görmek, sağlığı ve sıhhati ile gözaltı koşulları konusunda bilgi edinmek, suçlamanın mahiyetini öğrenmek hakkımızdır” dedi.

Müvekkilimiz nerede tutuluyor?

Dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Müvekkilimiz Arslan Çarşamba günü sabaha karşı evinden gözaltına alınmıştır. Ancak, müdafiileri olarak kendisi ile telefonla veya yüz yüze görüşebilme imkanı tanınmamıştır. Haksız olarak alıkonulan Arslan’ın avukatları ile görüştürülmesini talep ediyoruz. Yapılan alıkonulma işlemi haksızdır! Müvekkilimizin nerede tutulduğunu gözlerimizle görmek, sağlığı ve sıhhati ile gözaltı koşulları konusunda bilgi edinmek, suçlamanın mahiyetini öğrenmek hakkımızdır!”

Savunma hakkı ihlal ediliyor

Haksız, gerekçesiz ve keyfi alıkonulan Murat Arslan’a karşı açılan hukuksuz soruşturmaya son verilmelidir denilen dilekçede “Keyfi muamelelerde bulunanlara karşı KHK ile cezasızlık öngörülmüş olması, gelecekte bütün bu muameleleri yürütenlerden hesap sorulmasını engellemeyecektir. Haksız, gerekçesiz ve keyfi alıkonulan Arslan’a karşı açılan hukuksuz soruşturmaya son verilmelidir! Bu tutum başta hukuki güvenlik ilkesi olmak üzere savunma hakkı ve isnadı öğrenme hakkının da açık ihlalidir. Haksız ve hukuksuz olarak hakkında açılan soruşturma sebebiyle gözaltına alınarak halen Ankara Emniyet Müdürlüğünde alıkonulduğunu sandığımız YARSAV Başkanı Murat Arslan hakkında takipsizlik kararı verilmesini, derhal gözaltı işlemine son verilerek serbest bırakılmasını, özgürlüğüne kavuşturulmasını talep ederiz” ifadelerine yer verildi.