Avustralya’da son 30 yılda yaşam standartlarının en düşük seviyelere indiğini belirten çalışanlar, ücret artışı, iş güvencesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi talepleriyle ülke genelinde gösteri düzenledi. Melbourne kent merkezindeki gösteriye katılan 150 binden fazla kişi iktidardaki koalisyon hükümetinin ekonomi politikalarını ve bütçe kesintilerini eleştiren pankartlar taşıdı. Sendikaların çağrısıyla başta Melbourne, Brisbane, Sydney, Adelaide, Perth, Canberra ve […]

Avustralya’da güvencesizliğe karşı on binler sokakta

Avustralya’da son 30 yılda yaşam standartlarının en düşük seviyelere indiğini belirten çalışanlar, ücret artışı, iş güvencesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi talepleriyle ülke genelinde gösteri düzenledi.

Melbourne kent merkezindeki gösteriye katılan 150 binden fazla kişi iktidardaki koalisyon hükümetinin ekonomi politikalarını ve bütçe kesintilerini eleştiren pankartlar taşıdı. Sendikaların çağrısıyla başta Melbourne, Brisbane, Sydney, Adelaide, Perth, Canberra ve Hobart olmak üzere Avustralya genelinde 14 faklı noktada düzenlenen gösterilere on binlerce kişi katıldı.

Halk, “Avustralya’nın ücret artışına ihtiyacı var”, “Yasaları değiştirin”, “Birlikte güçlüyüz” pankartları eşliğinde sık sık “Sendika, güç” sloganları atarak Victoria Eyalet Parlamentosuna kadar yürüdü. Sendika yöneticileri, yaptıkları konuşmalarda, son yıllarda hükümetin sosyal haklar üzerinde birçok kesintiye gitmesi nedeniyle çalışanlar ve ailelerinin zor durumda kaldığını söyledi.