Camiye dönüştürülen ve kapısı yenen Ayasofya’nın 'imparator kapısı' olarak bilinen ahşap kapısı, herhangi bir tahribatın önüne geçmek için cam bölme ile koruma altına alındı.

Ayasofya'nın 'İmparatorluk Kapısı'na cam bölmeli koruma
Fotoğraf: DHA

Ziyaretçilerin bin 500 yıllık tarihi kapısından parçalar koparıp yediği ve duvarlarını kazıyıp poşetlere doldurduğu Ayasofya’nın 'imparator kapısı' cam bölme ile koruma altına alındı.

DHA'nın aktardığına göre, camiye dönüştürülen Ayasofya'da İmparatorluk Kapısı'ndan parça koparılmasının ve su haznesine ayakkabı konulmasının ardından bir tahribat daha yaşanmıştı.

İmparator Kapısı'nda yeni bir tahribatın önüne geçmek için cam bölme ile önlem alındığı görüldü.

Ayasofya, duvarlarının poşete doldurulduğu iddiasıyla da gündeme gelmişti. Ziyaretçilerin tarihi kapıdan ve duvarlardan parçalar alındığı da ortaya çıkmış bunun ardından Ayasofya duvarlarına koruma şeridi çekilmişti.

Ayasofya’nın milyonlarca liralık restorasyon ihalesi ise tanıdık bir isme verilmişti. Hassa Mimarlık, Iras Yapı ve Adamak Restorasyon isimli üç şirketin kurduğu iş ortaklığına tam 23 milyon 51 bin TL’ye verildiği ve 21 Ocak tarihinde de sözleşme imzalandığı açıklanmıştı.