İzmit’te geçirdiği trafik kazası sonucu sürdürdüğü yaşam mücadelesine yenik düşen Gizem Özmen'in kalbi, artık Ahmet Çetinkaya'da atacak...

Bir trafik kazasında anne ve babasını kaybeden Çağdaş Özmen, aynı kaza sonrası yoğun bakımda yaşam savaşı veren kız kardeşi Gizem’in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine genç kızın organlarını bağışladı.
Ağabeyin, Derince Devlet Hastanesi’nde verdiği bu karar sonrası Ankara’da Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde telaş başladı. 1-2 saat içinde Yüksek İhtisas Hastanesi’ne getirilen kalp, kalp ve damar cerrahı Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik’in başında bulunduğu ekibin gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla ileri derecede kalp yetmezliği bulunan Çetinkaya’ya nakledildi.

EVİN TEK ÇOCUĞUYDU
Evini hurdacılık yaparak geçindirmeye çalışan Hasan ve Gazal Çetinkaya’nın tek çocukları olan Ahmet Çetinkaya, rahatsızlığının askerden döndükten sonra ortaya çıktığını söyledi. Rahatsızlanmadan önce garsonluk yaparak evin geçimine katkıda bulunmaya çalıştığını, ancak hastalığı ilerleyince iş göremez hale geldiğini anlatan Çetinkaya, “Ekonomik durumumuz iyi olmadığı için tedavimi yeşil kartla sürdürüyordum. Sağlığıma tekrar kavuştuktan sonra normal bir hayata kavuşmak, evlenip çocuk sahibi olmak istiyorum” dedi. Genç erkeğin anne ve babası da, organ bağışında bulunarak tek çocuklarının tekrar sağlığına kavuşmasını sağlayan Özmen ailesine minnet ve şükran duygularını dile getirdiler.

‘NAKİL OLMASAYDI HASTAYI KAYBEDERDİK’
Ahmet Çetinkaya’ya kalp nakli yapan Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik de hastanın durumunun son 7-8 aydır kötüleştiğini, son bir aydır ise yoğun bakımda tedavi altında bulunduğunu belirtti. Hastanın son 1 aydır yaşamını tamamen yatağa bağlı olarak sürdürdüğünü kaydeden Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik, “En temel ihtiyaçlarını görmek için bile yatağından kalkamıyordu. 20 gün önce acil çağrı bildiriminde bulunduk. Neyse ki şans yüzümüze güldü ve gerekli kalp bulundu da hastamız kurtuldu. Yoksa kendisini kaybedebilirdik. Çünkü bu şekilde kaybettiğimiz hastamız çok oldu’’ dedi.

* * *
Mutlu yaşam için yürüdüler
Dünya Böbrek Günü nedeniyle Bakırköy Belediyesi ve Türk Böbrek Vakfı'nca düzenlenen, ‘Mutlu Yaşam Yürüyüşü' sağanak yağmur altında gerçekleşti. Bakırköy İncirli Caddesi’nden Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşe sivil toplum örgütleri üyeleri ile halk katıldı. ‘En güzel armağan yeni bir yaşam’ parolasıyla düzenlenen Fener Alayı eşliğindeki yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “Türkiye’de böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz makinesine bağlı yaşamını sürdüren 43 bin kişi bulunuyor. Günümüzün en tehlikeli hastalıklarının başında böbrek yetmezliği geliyor. Organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalıyız. Şu anda 12 bin kişi böbrek nakli için sıra beklemektedir. Ancak 10 kişiden birine nakil gerçekleşiyor” diyerek organ bağışına dikkat çekti.