Bahadır Grammeşin davası başladı

İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısıyla hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Haziran Hareketi üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın ikinci duruşması bugün Kartal Anadolu Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu olan 4 sanığın tutukluluğunun devamına, Serhat Ali Günay ve Hasan Özcan'ın tutuklama talebinin reddine. Davaya katılmayan Hasan Özcan'ın zorla getirilmesine karar verildi. Dava 27 Nisan'a ertelendi.

CANLI BLOG

15.44 Sanıklardan Cemal Diri hakkındaki tutuklama talebi kabul edildi. Dosya bilirkişiye gidecek. 4 tutuklunun da tutukluluğunun devamına, Serhat Ali Günay ve Hasan Özcan'ın tutuklama talebinin reddine. Davaya katılmayan Hasan Özcan'ın zorla getirilmesine karar verildi. Dava 27 Nisan'da görülmeye devam edecek.

15.30 Ara kararın açıklanması için davaya ara verildi.

15.25 Savcı: 1)Herkes ayrı bilirkişi raporu alınmasını 2)4 tutuklunun tutukluluğuna devam edilmesi 3)Cemal Diri'nin de tutuklanmasını talep etti.

15.10 Katil Erkan Çınar: "Bir yıldır cezaevindeyim. Çektiğim "zulüm" bana yeter. Onlardan daha üzgünüz. Ben ekmeğimin" Hakim:"Bırakalım onları..."

Sanık Murat Topraktepe: "Bahadır'a sadece 3 defa vurdum. Kesici alet taşımadım. 10 aydır zulüm çekiyorum. Beraat istiyorum."

Sanık Yahya Burak Ataç: "Murat Topraktepe'nin de Bahadır'ın bacağına hamle yaptığını gördüm. Ben sadece birkaç tokat attım."

Sanık Serhat Ali Günay: "Elimde bir cisim olduğunu kabul ediyorum ama kimseye vurmadım."


15.07 Sanıklardan Oğuz Çiftçi'nin Baro'dan atanan avukatı dosya esasını yeni öğrenebildiğini ve savunamayacağını söyleyerek istifasını talep etti.

15.05 Serhat Ali Günay'ın avukatı, görüntüde müvekkelinin sadece "satırla yürüdüğünü" gördüğünü ama vurduğunu bilinmeyeceğinden beraat talep etti.

15.03 Katil Mert Nikelay'ın avukatı müvekkelinin kolundan yaralandığı söylüyor. Tutukluluğunun sona ermesini istiyor.

15.01 Sanık avukatları görüntülerin bilirkişiye gönderilmesini talep etti.

15.00 Avukat Ayhan Erdoğdu konuşuyor: "Görüntülerde şahıslar daha önce kabul etti. Bilirkişi istenirse bu kararı ertelemek üzerine olur."

14.55 Avukat Burak Eskici konuşuyor: "Görüntüleri izlediğimizde Bahadır'ın vahşice hisle öldürüldüğüne, diğerlerinin de yardım ettiği görülüyor. Hasan Özcan delilleri karartmıştır. Hasan Özcan'ın da delilleri karartma gerekçesiyle tutuklanmasını talep ediyoruz. Çiçekçinin ifadesinde de olduğu gibi mekandan bıçaklarla çıkan Serhat Ali Günay'ın tutuklanmasını talep ediyoruz."

14.50 Olay günü bıçaklanan Çağrı'nın bıçaklama anı izleniyor.Görüntülerdeki Erkan Çınar olmasına rağmen, "Ben değilim!" diyor.

14.40 Bahadır'ın bıçaklandığı anın görüntüleri izleniyor. Bıçaklamada onlarca kişinin Bahadır'a defalarca kez vurduğu görülüyor. Katil çete lideri Erkan Çınar'ın, Bahadır yerdeyken bıçağını ayarlayıp özellikle kasık arasına sapladığı görülüyor.

14.36 Aranın ardından duruşma devam ediyor. Görüntüler izleniyor.

13.04 Duruşmaya ara verildi. 2:10 da devam edilecek.

12.52 Olay yerinde bulunan ve tanıklık yapmak istediğini belirten çiçekçi Nurhan Kılıç: Ölen tarafın iki kişiyle tartışması yatışmıştı. Bu saldıranlar durduk yerde gidip saldırdı. Ölen tarafın elinde hiçbirşey yoktu ama diğer taraf bıçaklarla indiler mekandan. Ölen tarafa "siz kimsiniz!" diye saldırdılar. Diğer taraf 'sizinle işimiz yok!' demesine rağmen saldırdılar. Serhat Ali Günay, her olayda yanında bıçak, sopa ve silahla çıkar. Mert Nikelay'ın da elinde bıçak vardı. Murat Topraktepe, bir hamle yapıp ardından elindekini göstererek "bugünde siftahı bunla yaptık!" dedi.

12.40 Olaya tanıklık eden Bahadır'ın arkadaşı Av. Deniz Demirdöğen:En aktif saldıran Murat Topraktepe'ydi. Serhat Ali Günay'ın elinde döner bıçağı vardı. Katil Erkan Çınar'da da vardı.

12.49 Katillerin avukatlarından MHP eski MV adayı Serdar Öktem, D. Demirdöğen'in davaya önceden seyirci olarak katıldığından tanıklık yapamaz diyor.

12.38 Sanık avukatı soruyor:"Eğlence de içki tükettildi mi?" Murat Hellaç:"Evet ama herkes değil. Ben tüketmedim mesela!"

12.30 Olaya tanıklık eden Bahadır'ın arkadaşı Murat Hellaç: İlk olaydaki iki kişiyi gönderip evimize gidince bize "burası bizim mekanımız!" diye geldiler. Biz arkadaşımızı taciz ettiler. Sizle alakalı birşey yok deyip eve geçmek istedik. Bara gidip elinde bıçaklarla saldırdılar. Arkadaşımızı taciz ettiler sizle alakalı birşey yok deyip eve geçmek istedik. Bara gittiler elinde bıçakla dönüp saldırdılar.

12.18 Olaya tanıklık eden Bahadır'ın arkadaşı Kardelen Özay: Arkadaşımızın eğlencesinden dönüyorduk. 2 kişi laf etti. Arkadaşlarımız onları gönderdi, biz de eve gidiyorduk. Bu sırada bir grup "burası bizim mekanımız!" gibi cümlelerle küfürler ettiler. Bizde sizinle işimiz yok dedik. Sonra bara girip ellerinde bıçaklar, sopalar ve palalarla inip; küfürlerle saldırdılar. Serhat Ali Günay, Hasan Özcan'ın elinde palalar vardı. Bahadır'ı tutup kafasına tenekeyle vurup kaçmasını engellediler. Bahadır'ı yere düşürüp vurmaya devam ederken, Erkan Çınar Bahadır'ın kasığına bıçakla 2 defa hamle yaptı. Erkan Çınar bıçakladıktan sonra Murat Topraktepe bacağına yumruk yapıp elinde bir cisimle vurdu.

12.11 Olaya tanık olan Bahadır'ın arkadaşı Eren Eryol: İlk olay kapanıp biz evimize giderken "siz kimin mahallesinde olay çıkarıyorsunuz" diyerek küfür ettiler. Batı Yakası Teras Bar'a girip ellerinde bıçak, pala, sopalarla çıkıp saldırdılar. Erkan Çınar bu sırada Çağrı'yı bıçakladı. Kaçmaya çalışıyorduk. Çağrı tshirtünü kaldırdığımda müthiş kan akıyordu. Hemen hastaneye kaldırdım.

12.09 Katil Erkan Çınar'ın avukatı Ozan Bilgin'e arkadaşı Bahadır'ın nasıl bıçakladığını soruyor.

11.58 Olayı tanık olanlardan Baho'nun arkadaşı Ozan Bilgin: Ozan Bilgin: "Asker eğlencesinden çıkıp evimize doğru geçiyorduk. Bu sırada iki kişinin bir arkadaşımıza küfürler ettiğini gördüm. Görünce bende girdim. Sonra itiştik arkadaşlarımız ayırdı ve o iki kişi de gitti. Sonra arkadan bir grup geldi. Bu sırada Yahya Murat Ataç'la itiştik. Bu sırada arkadaşlarımız hadi eve gidelim dedi. Arkadaşlarımızı bekliyorduk. Arkadaşlarımızı beklerken Yahya Murat Ataç, Serhat Ali Günay ve diğerleri elleride bıçakla koşmaya başladılar. Arkadaşlarıma kaçın dedim. Arkadaşlarım koşmaya başlarken ben de biraz engelleyip, ben de koşmaya başladım. Antikacılar sokağına gelince Mert Nikelay ve Murat Topraktepe Bahadır'ın başına sertçe vuruyordu. Oraya koştum! Bahadır kaçmak istesede bırakmıyorlardı. Bar sahibi Erkan Çınar'ın elindeki bıçağı Bahadır'a sapladığını gördüm. Erkan Çınar bıçakladıktan sonra Bahadır yerde yatarken Murat Topraktepe bacağına vurmaya devam ediyordu.

11.54 Bahadır'ın arkadaşı Yusuf Sevgen: "Bar sahibi faşist çete lideri katil Erkan Çınar:"Yakalayın bu o... çocuklarını, öldürün!" diyordu.Erkan Çınar ve Serhat Ali Günay'ın ellerinde satır, bıçak, palalar vardı."

11.51 Elif Ölmez:"Arkadaşımızın askerlik eğlencesinden dönerken 2 kişi duvara işiyordu. Biri bana cinsel organını gösterdi. 'Gel güzelim!' dedi.

Arkadaşlarımız bu iki kişiyi uzaklaştırdı. Sonra kalabalık bir grup elinde bıçak, sopa, palarla 'burası bizim mekanımız!' " dedi Elif Ölmez:"Yukarı doğru kaçıyorduk ama arkadaşlarımıza vuruyorlardı. Herkes yerdeydi. Ayaktakilerin elinde bıçaklar vardı.""Sonra büyük ses duydum döndüğümde Bahadır yerde kanlar içinde yatıyordu. Kanı durdurmak için elimi bacağına koydum."Bahadır'a kapama gözlerini dedim. Bu sırada bu çeteciler hala orada durup "hepinizi öldüreceğiz" demeye devam ediyordu."

11.49 Duruşma aranın ardından başladı

11.12 Duruşmaya yaşamını yitiren başsavcının adliyedeki anması nedeniyle 30 dk. ara verildi.

11.06 Tanık Beyazer: "Bize 'Bu mekanı iyi ezberleyin, burdan geçmeyeceksiniz' dediler. Umut'un yanından 'Diğerlerini de halledelim' diyerek ayrıldılar."

11.00 Bahadır'ın arkadaşlarından tanık Günce Beyazer: "İlk olay sakinleştikten sonra kalabalık bir grup geldi. Bu grup küfürlerle 'kimin mahallesinde rajon kesiyorsunuz!' diyerek saldırdı. Ben korkudan konteynıra sığındım. Umut adlı arkadaşımıza yere düştüğünde sırtına defalarca büyük bir bıçakla tersi ve düzüyle vurdular. Sonra dönüp beni tehdit ettiler. Biri 'kızı bırakın diğerlerine!' dedi"

10.50 Sanık Ercan Aslan; "Olayın gerçekleşmesini istemezdim. Olayı önce pencereden izliyordum. Arkadaşım Mert ile Burak'ı gördüm. Olaya Mert ve ve Burak katılınca olay büyüdü. Olay sakinleşmişti ama yukarıdan aşağı inenlerle olay büyüdü. Ben kimseye vurmadım. Aşağıya merak ederek indim. Her ihtimale karşı elime ahşap sopa aldım."

10.49 İlk ifadeyi tutuksuz sanıklardan Ercan Aslan veriyor.

10.43 Mahkeme heyeti kimlik tespiti yapıyor.

09.50ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen konuşuyor.

09.45 Kartal Adliyesi önünde Baho'nun arkadaşları açıklama yapıyor. ÖDP İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen, "Katillerin peşini bırakmayacağız" dedi.