Bahadır Grammeşin davasının 3. duruşması bugün I CANLI BLOG

İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 tarihinde kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Haziran Hareketi üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın üçüncü duruşması bugün Kartal Anadolu Adliyesi’nde saat 10.00’da başlıyor.

Bahadır'ın arkadaşları ve demokratik kitle örgütleri saat 09.00 için adliyede buluşma çağrısı yaptı. Davada 5'i tutuklu, 5'i tutuksuz olmak üzere toplam 10 sanık yargılanıyor. Davanın 30 Mart'ta görülen ikinci duruşmasında tutuklu 4 sanığın tutukluluğunun devamına, Serhat Ali Günay ve Hasan Özcan'ın tutuklanma taleplerinin reddine, davaya katılmayan Hasan Özcan'ın ise zorla getirilmesine karar verilmişti.

CANLI BLOG

12.05Duruşma sonrası açıklama yapan Bahadır'ın avukatları, 8 Mayıs'ta Bahadır için Edirne'de yapılacak anıt mezar açılışına ve 9 Mayıs'ta Kadıköy'de yapılacak anmaya çağrı yaptılar.

11.55Mahkeme heyeti 4 tutuklu sanığın tutukluluğun devamına, hakkında tutuklama kararı olan firari Cemal Diri hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ve görüntülere dair bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek sonraki duruşmanın 8 Haziran'da görülmesine karar veri.

11.45Savcının tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamını, görüntülerle ilgili bilirkişi raporunun beklenmesini talep etmesiyle mahkeme ara karar için duruşmaya ara verdi.

11.40 Av. Özlem Özkan ise sanık Hasan Özcan'ın bir kişiyi bıçakla yaraladığını ve Bahadır'ın da ölümüne yardım ettiğini belirterek tutuklama talep etti.

Bahadır'ın avukatları ayrıca mahkemeye gelmeyen sanık Hayati Kırlak için zorla getirme kararı çıkarılmasını istedi.

Tutuklu sanık Yahya Burak Ataç, stresten dolayı kan basıncının yükseldiğini ve şemsiyeyle vurduğunu iddia etti. Öldürücü darbede bulunmadığını öne süren Ataç, "çocuklarımın mağduriyetlerini göz önüne almanızı rica ediyorum" diyerek tahliye talep etti.

11.34 Sanık Oğuzhan Çiftçi'nin Baro tarafından CMUK gereği atanan avukatı sanığı savunamayacağını belirtip istifa etti.

Bir önceki duruşmada hakkında tutuklama kararı çıkan firari sanık Cemal Diri hakkında yakalama emri çıkartıldı.

11.30 Tutuklu sanıkların duruşma salonuna getirilmesiyle dava başladı.

10.21 Tutuklu sanıklardan birinin henüz gelmemesi sebebiyle dava başlamadı. Bekleniyor.