Bahadır’ın katillerinin yargılandığı dava 30 Mart'a ertelendi

İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısıyla hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Haziran Hareketi üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın duruşması bugün görüldü. Duruşmada 4 tutuklunun tutukluğunun devamına, diğer 6 sanığın tutuksuz şekilde yargılanarak davanın 30 Mart'a ertelenmesine karar verildi.

Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10:00'da başladı. Duruşma sanıkların kimlik tespitiyle başladı. Dava da Batı Yakası isimli mekânın sahibi Erkan Çınar için kasten öldürme, ruhsatsız silah bulundurma, kasten öldürmeye teşebbüs ve silahla tehdit suçlarından müebbet hapis isteniyor. Cemal Diri, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç ise kasten öldürmeye yardım etme ve yaralama suçlarından yargılanıyor. Erkan Çınar, Murat Topraktepe, Yahya Burak Ataç ve Mert Nikelay dava kapsamında tutuklu bulunuyor. Katillerden Erkan Çınar'ın avukatı olan Hakkı Kurtuluş'un, aynı zamanda suç örgütü lideri olan Sedat Peker'in de avukatlığını yaptığı bildirildi.

Duruşma sonrası Bahadır'ın avukatları, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ve Bahadır'ın ablası Başak Grammeşin adliye önünde açıklama yaptı.

Alper Taş: Bugün içeride sanık avukatları mahkemeyi Özgürlük ve Dayanışma Partisi Eş Genel Başkanı olarak izlememden dolayı 'Bu dava adli bir davadır. Bir parti başkanının burada ne işi var' manasında bir sataşmada bulunuldu. Birincisi bu dava adli bir dava değildir bu dava politik bir davadır. ÖDP kurulduğu 1996 yılından bu yana çete düzenine karşı mücadle vermiş bir parti ve örgüttür. Arkadaşlarımızı katledenlerin bir çete olduğu bugün mahkeme huzurunda bir kez daha görüldü. Organize bir yapıyla karşı karşıyayız. Sokakları zapturapt altına alıp orada bir otorite kurmak isteyen bir çete bizim arkadaşlarımıza acımasızca öldüresiye saldırmıştır. Bu anlamda bu dava politiktir. Bunu bir kez daha mahkeme huzurunda gördük. Davayı politik bir partinin genel başkanı olarak parti üyelerimizle birlikte izlememiz bizim açımızdan doğal ve haklı bir çizgidir. Ama bunun yanında şunu söylemek istiyorum Bahadır bizim parti üyemizdir. Bizim üyelerimiz bizim canımızdır, yüreğimizdir. Bahadır da bu yüreğimizden canımızdan biridir. Biz başka partiler gibi üyelerimizi basitçe nesne olarak gören bir siyasi yapı değiliz. Biz üyelerimizle canlı dinamik iç içe yaşayan bir siyasetiz. Devrimciyiz, sosyalistiz. O yüzden Baho bizim canımızdır. Onun düşleri var. O düşlerine sahip çıkacağız. Onun değerlerini bu ülkede egemen kılmak için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Bu da böyle bilinsin. Bir sonraki mahkeme 30 Mart'ta olacak. 4 tutuklu sanığın tutukluğununun devamı karar altına alındı. 30 Mart'ta yine buradayız. Bu davayı takip etmeye devam edeceğiz.

Bahadır'ın ablası Başak Grammeşin: Bizim yüzlerine bile bakmaya kıyamadığımız çocuklarımıza palalarla bıçaklarla o aletlerle saldırdıklarını dinledik defalarca. Çantalarında kitapları olan çocukları kovalıyorlar. Başkanın da dediği gibi bu aslında politik bir davadır. Egemen kılınmaya çalışılan bir karanlığın yüreklerinde aydınlık taşıyan insanlara saldırısıdır bu. Şiddetin, güvensizliğin sokakta hakim kılınmaya çalıştığı bir ortamda bunu böyle değerlendirmekte bir sakınca yoktur.

DAVA CANLI BLOG

17.25 4 tutuklunun tutukluğunun devamına, diğer 6 sanığın tutuksuz şekilde yargılanarak davanın 30 Mart'a ertelenmesine karar verildi.

17.15 Ara karar için ara verildi

17.07 Sanık avukatları: Alper Taş'ın mahkemeye katılmasını yadırgadım.
Alper Taş: Bahadır parti üyemizdir, elbette katılacağız.

17.03 Erkan Çınar'ın avukatı: Olay siyasi bir durum değildir, basit bir sokak kavgasıdır

17.01 Mert Nikelay'ın avukatı: "Evet Bahadır'ı yakalayan Mert'tir ve sadece 2 yumruk atmıştır. Bu öldürmeye yardım etmek değildir." diyor.

16.59 Olay sosyolojiktir. Aile yetiştirmesiyle alakalıdır. söylendiği gibi bir organize yapı yoktur

16.55 Avukat Ayhan Erdoğan: Görüntülerin izlenmesini ve tutuksuz sanıkların da görüntüler izlenirken mahkeme salonunda olmasını talep ediyoruz. Halil bağrıyanık ve Çağrı Konca'nın yaralanmalarının da öldürmeye yönelik olduğunu tekrar söylemek istiyoruz.

16.36 Alper K. Meriç:"Palayı Serhat'ın elinden alan Hasan'dı. Düştüm beni Bahadır yerden kaldırdı. Kaçarken Mert Mikalay Bahadır'ı yakaladı. M.Mikalay, Bahadır kaçmak istemesine rağmen sımsıkı tutup,vuruyordu.Diğerleri de gelip vurmaya başladı. E. Çınar bıçakladı".

16.31 Saldırıya uğrayan ve yaralanan Alper Kadir Meriç konuşuyor: Erkan Çınar, çete lideri gibi "Yakalayın, öldürün!" diyordu. Bu sırada Serhat'ın elinde pala bıçağıyla Bahadır'a vuruyordu.

16.15 Saldırıya uğrayan Av. Nuriye Alsancak konuşuyor: Kilise Meydanı'nda bize palalarla, bıçaklarla saldırdılar. Bırakın bizi!' dediğimi hatırlıyorum. Birisinin Batı Yakası Bar'a girip bıçak ve palalarla çıktığını gördüm. Saldırıdan hızla koşarak kaçmak istedik ama Antikacılar sokağına girdiğimde arkadaşlarımın çığlığını duydum ve geri döndüm. Döndüğümde Bahadır'ı yerde kanlar içinde gördüm, ambulansı ararken bu arada Hasan Özcan elinde palayla küfürler ediyordu. Biz hayatımızda bu saldırganların taşıdıklarına benzer şeyleri hiç taşımadık. Bu kişilerin niyeti çok belli, öldürmek istediler. Pişman olduklarına inanmıyorum.

15.55 Bahadır'ın öldürüldüğü gün saldırıya uğrayan ve bıçakla yaralanan Halil Bağrıyanık konuşuyor: Yere düştüğümde Hasan Özcan bana arkadan vurdu sonra Murat Topraktepe vurdu. Ayaklanıp uzaklaşmaya çalışırken böbreğimden yaralandım. Yaralandığımı Bahadır Abi'yi yaralı halde yerde gördüğüm zaman anladım, sıcaklığı hissettim

15.25 Saldırıya uğrayan Ela Deniz Albayrak konuşuyor: Arkadaşımızın asker eğlencesinden döndükten sonra evimize giderken 2 kişi bana sözlü tacizde bulundu. Ben devam ederken Arkamdan gelen kadın arkadaşıma da sözlü tacizde bulundular. Arkadaşlarımız müdahale etti. Sonra olay yatıştı. Ancak meydana geldiğimizde burada bulunanlar 'kimin mekanında rajon kesiyorsunuz vb. cümleler kurarak saldırdı. Hatta H. Özcan ve S. Aligünay bana palayla vurdular. Bahadır Abi bıçaklandıktan sonra biz onun kanamasını yerde durdurmaya çalışırken hala gelip küfür ediyorlardı.

15.10 Yaralanan ve bıçaklanan Çağrı Konca konuşuyor: "Erkan Çınar, elindeki bıçağı göğsüme sapladı. Doktorların söylediğine göre 5-10 dk geç kalsam hastaneye Bahadır Abi gibi hayatta olamayacaktım. Erkan Çınar'ın kullandığı ve bana sapladığı bıçak o kadar büyük ki akciğerimden girip kalınbağırsağıma kadar ulaşmış.

15.00 Av. Umut Alikaşifoğlu: "Bu olay iki aşamadır. Önce 2 kişiyle yaşadığımız tartışma, o olay kapandı. Sonra bu sanıklar "burası bizim mekanımız" diyerek saldırdılar. Bu saldırı organize, planlıdır. Pala, bıçak vb. kesici aletlerle saldırdılar. Hasan Özcan, Bahadır'a palayla vurdu. Bana yönelip palayla beni kovaladı ve 7 yerden vurdu"

14.40 Saldırıya uğrayan ve yaralı kurtulan Deniz İhsan Taşdelen konuşuyor: "Burası bizim mahallemiz diyerek saldırdılar. Kimse kavgayı'Öldürün bu o. çocuklarını' diye ayırmak istemez. Hepsi yalan söylüyor. Erkan Çınar talimat veriyordu ve diğerleri de ellerinde pala/bıçak/satır/sopa/muşta ile saldırdı."

14.25 Sanıklar tarafından saldırıya uğrayan Altuğ Akbaş konuşuyor: Arbede kafenin bir sokak ilerisinde çıktı. Sanıkların ifadelerinde yer alan 'bizim sokağımızda kavga gördük' şeklindeki beyanlar hayal ürünüdür. Kavgayı bir kere dağıttık biz. İlerleyip evmize giderken birden bu grubun arkamızdan palalarla, döner bıçaklarıyla koştuğunu gördük. Net bir şekilde sanık grubundaki herkesin ellerinde çeşitli delici kesici aletlerle orada olduğunu gördüm. Grubu yönlendiren Erkan Çınar'dır. Saldırı tamamen kontrollü ve sistematiktir. Katiller bize ısrarla 'siz kimin mahallesinde olduğunuzun farkında mısınız?' diye defalarca sordular.

Çağrı'yı yaralayan Erkan Çınar'dır. Yaralamasına olanak sağlayan da Hasan Özcan'dır.

Hasan Özcan, Serhat Ali Günay ve Erkan Çınar olayın en hararetli şekilde saldırmak isteyenleridir.Serhat Ali Günay palayla saldırdıktan sonra palayı Hasan Özcana veriyor. Biz bu organize saldırı karşısında kendimizi kimden koruyacağımızı bile anlamadık.

14.23 Bahadır'ın ablası Başak Grammeşin: "Ablasıyım. Sabaha doğru haberim oldu. Bir tekerleme gibi tutmuşlar, vurmuşlar, öldürmüşler. Bahadır'a yaşama izni vermeyen tüm katillerden şikayetçiyim"

14.19 Tutuksuz yargılanan sanık Serhat Aligünay: Burak'ın elinde bıçak gördüm, vurma dedim, elinden aldım. Sonra bana vurdular, korktum bıçağı salladım.

14.15 Av. Özlem Özkan: "Görüntülerde Bahadır'a satırla vurduğun görünüyor."

Sanık Hasan Özcan:"Cevap vermek istemiyorum."

14.12 Sanık Hasan Özcan:"Müşteriyim. Sesleri duydum, indim. Kafama bişey geldi. Uzaklaştırmak için sonra elime uzun bişey (satır) aldım.

Av. Özlem Özkan: "Kendimi savunmak için elime uzun birşey aldım diyorsun ama kaçan insanları kendini savunmak için mi palayla kovaladın?"

Av. Özlem Özkan: Sıradan bir insan pala almaz korktuysa polisi arar polisi neden aramadın?

Sanık Hasan Özcan: Neyse ben cevap vermeyeceğim

14.08 Sanık Hasan Özcan: Ben de müşteriyim. Bana darbe vurdular. Elime uzun bir bıçak alarak darbe vuranları uzaklaştırmaya çalıştım.

14.01 Sanık Cemal Yörük'ün avukatı:"Müvekkelime ifadesini değiştirmesi için çok yoğun baskı yapıldı."

Av. Funda Ekin Sümer: "İfadeni değiştirmen için kim sana baskı yaptı?"

Sanık Cemal Yörük:"Bahadır'ı bıçaklayan Erkan Çınar'ın kardeşi"

14.00 Tutuksuz sanık Cemal Yörük:"Kavgayı izliyordum. O. Çiftçi "Gel!" dedi. Ben de alkolün cahilliğiyle teneke ile Bahadır'a vurdum."

13.55 Av. Melike Polat:"Pala neredeydi?"

Oğuzhan Çiftçi:"Terasta"

Av.Melike Polat:"Zulada mı?"

Oğuzhan Çiftçi:"Evet..."

Av. Melike Polat: "Görüntülerde yerde düşen bıçağı aldığın görünüyor. Bıçağı nereye sakladın?"

Sanık O.Çiftçi:"Aldım sonra yere attım."

13.49 Tutuksuz sanık Oğuzhan Çiftçi konuşuyor: "Ben Batı Yakası Teras Bar'a müşteri çekmekle sorumluyum. Ben temizlik görevlisiyim aynı zamanda. Polis bana palayı sorunca ben de temizlikten dolayı yerini biliyordum, verdim.

13.43 Avukat Melike Polat: "Suç aleti nedir, delil karartmak nedir biliyor musun?"

Soner Açık: "Biliyorum. Bana bıçağı (Bahadır'ın öldürülmesinde kullanılan bıçak) Serhat verdi. 'Sakın atma! Belki lazım olur!' dedi. Sonra komser geldi bende bıçağı verdim."

13.40 Tutuksuz yargılanan sanıklardan Soner Açık konuşuyor: "Serhat bıçağı bana verdi. Murat abi sakla demiş. Ertesi gün olayı öğrendim. Polisler gelince de bıçağı verdim."

12.45 Duruşmaya 30 dakika ara verildi.

12.36 Tutuklu katil Yahya Ataç: Gönderdikleri avukatla suçu üstlenmemizi istediler. Hatta bugün tutuksuz sanıklardan Cem ifadesini değiştirecek.
Katil Erkan Çınar'ın avukatı: "Nerden biliyorsun?"

Yahya Ataç: "Gönderdiğiniz avukattan!"

Yahya Ataç: Katilin elinde hayatımda görmediğim kesici aletler vardı. Boynuzlu muşta nedir ben bilmem...

12.30 Bahadır'ın avukatından Yahya Ataç'a "İnsanlık yapmak için kavgayı ayırdım dedin. 20 kişi defalarca kez Bahadır'a saldırdığında insanlığın tutmadı mı?"

12.29 Katillerin avukatları para aldığını söyleyen Yahya Burak Ataç'ın ifadesini keserek müdahale edip, yönlendirmeye çalışıyor.

12.27 Sanık katil Yahya Ataç; bütün silahları, suçları itiraf ediyor ama kendisinin suçsuz olduğunu iddia ediyor.

"Mekanda zulalar var!" dedi.

12.22 Sanık katil Yahya Ataç: "Erkan Çınar bize para teklif etti. Dışarı çıkarsan size iş vericem dedi. Mert Nikalay da biliyor. Mektubu da var."

12.10 Mert Nikalay: "Daha önce görmedim dedim ama bıçaklayan Erkan Çınar'dı. Önce olayım verdiği rehavetle öyle dedim."

12.02 Begül Kılıççöte: 4 aydır orada çalışıyordun orada sık sık kavga çıkar mı?

Nikalay: Hayır.

Kılıççöte: Erkan'ı sever misin, çekinir misin?

Nikalay: Çok tanımam kendisini. Ama patron olarak samimi, iyi.

Kılıççöte: Görüntülerde Bahadır'ın kaçmasını engelleyerek vuruyorsun. Sen Bahadır'ı tutarken Erkan Çınar gelip Bahadır'ı vuruyor. Bunun sebebi Erkan Çınar'ın "tutun bunları bırakmayın" diye bağırarak talimat vermesi midir?

Nikalay: Dinen kimsenin ahını almak istemem..Kendi irademle yaptım.

Kılıççöte: Ayırmaya diyorsun ama Bahadır'ın peşinden 300 metre koşup onun kaçmasını engelleyip yumrukla yere düşürüyorsun ve arkadan gelenlerin dövmesine yardımcı oluyorsun

Nikalay: Öfkeliydim koştum, arkada kavga vardı ama kimsenin geldiğini bilmiyordum.

12.00 Tutuklu sanık katil Mert Nikalay: Öfke ve sinirle karıştım kavgaya. Bahadır Grammeşin'i ensesinden tuttum ve yumruk attım. Burak ve Murat bey geldi vurmaya başladı. Bahadır Grammeşin yere düştü. Erkan çınar da hamlesini yaptı.

11.55 Katil Murat Topraktepe: "Önce vuranı görmedim demiştim ama bıçaklayan Erkan Çınar'dı. Avukatla haber yolladı. Suçu üstlenin size bakacağım!" dedi.

11.54 Hakim, tutuklu sanık katil M.Topraktepe'nin karakoldaki ifadesini okuyor. Erkan Çınar'ın bıçağı kendisinin yok etmesini istediğini söylüyor.

11.50 Bahadır'ın avukatı: "Öldürücü bıçağı yok etmeyin dedim diyorsun ama muştanı neden yaktın?"
Katil topraktepe: "Panik yaptım, refleksle oldu."

11.40 Diğer sanık katil Murat Topraktepe (Erkan Çınar gelene kadar Bahadır'ı tutan kişi) konuşuyor: "Ben ayırmaya çalıştım, olay yerinden uzaklaştım. Küfür duyunca cebimdeki muşta ile vurdum. Bahadır'a 3 yumruk attım. Bir bıçak vardı bende 'kavgada kullanılmıştır' dedim. 'Yok edelim' dediler, "hayır" dedim. Bahadır'ın bacağından kan çıktığını görünce bacağına bende 3 defa muştayla vurdum. Sonra muştayı yaktım."

11.35 Bahadır'ın avukatları, katil Yahya Ataç'ın kendisine suçu üstlenmesi için katil Erkan Ç��nar'ın para teklif ettiğini aktardığı dilekçeyi heyete sundu

11.31 Sanıklardan katil Erkan Çınar'ın, suçu üstlenmesi için diğer saldırgan Yahya Ataç'a 30 bin TL verip vermediği soruldu. Sanık katil susuyor.

11.30 Katil Erkan Çınar sorulara: "Ben konuşmak istemiyorum, ben gariban babasıyım." yanıtını verdi. Bahadır'ın avukatı bıçaklanma anlarını gösteriyor.

11.25 Bahadır'ın avukatı Ayhan Erdoğan: Mekanınızdaki insanların kesici, delici aletlerle aşağıya indiğini gördünüz. Sizin elinizde de sağlam bir bıçak var.

>> Çok iyi bıçak kullanıyorsunuz profesyonel eğitim aldınız mı?

>> Neden kesici delici aletiniz var esnaf mısınız reis misiniz?

>> Bu kadar insanın kesici, delici aletlerle dolu olmasının sebebi ne?

>> Asayişten sorumlu olduğunuzu söylediniz bunun sebebi nedir?

>> Tek vuruşla Bahadır'ı öldürdünüz, Çağrı'yı da öldürücü yerden yaraladınız. Birden fazla alet neden taşıyorsunuz?

11.18 Katil Erkan Çınar (barın sahibi) 'savunmaya' başladı.

Çınar: "Bardan aşağıya bakınca kavga olduğunu gördüm. İnip arkadaşlarımı almak istedim. İndiğim zaman kalabalık grubun arasına Burak'ın kafasına ayakkabı geldi. Küfürleşmeler oldu. Ben ayırmak istedim. Ellerimi açtım 'kurban olayım' diye yalvararak yardımcı olmaya çalıştım.

Elime aldığım aletin kesici mi delici mi olduğunu bilmiyordum gözüm görmedi. Yanlışlıkla yaptım ve çok pişmanım Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Benim ailem mağdur şimdi."

11.17 Bahadır'ın katilleri "susma haklarını kullanmayacaklarını,ifade vereceklerini" söylediler.

11.15 Dört sabıkası bulunan tutuklu sanıklardan katil Yahya Burak Ataç, "Sabıkanız var mı?" sorusuna, "Hayır!" cevabını verdi.

11.10 Hakim iddianameyi okuyor. İddianeme "Kasten adam öldürme, yaralama ve delilleri karartma" olarak sanıklara ayrı ayrı okunuyor.

10.55 Tutuklu sanıklardan katil Murat Topraktepe, Erkan Çınar, Yahya Ataç, Mert Nikalay ve diğer tutuksuz saldırganların kimlik tespiti yapılıyor.

10.45 Duruşma sanıkların kimlik tespitiyle başladı. Bahadır'ı katleden çete üyelerinin takım elbise giydiği belirtildi.

09.45 ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş "Bahadır'ı aramızdan çeteler aldı, sevgisizlik aldı, bu çürümüş düzen aldı. Katillerden hesabı mutlaka soracağız. Bugün bu hesap günlerinden biridir. Bu katiller öyle bir yargılansın ki hiçbir genç sokakta öldürülmesin" ifadelerini kullandı.

09.35 Bahadır'ın avukatı Ayhan Erdoğan: "Bu bir organize suç çetesidir. Ve bu suç çetesinin hep birlikte yargılanmasını istiyoruz."

bahadir-in-katilleri-bugun-hakim-karsisinda-112353-1.

bahadir-in-katilleri-hakim-karsisinda-112480-1.bahadir-in-katilleri-hakim-karsisinda-112481-1.bahadir-in-katilleri-hakim-karsisinda-112482-1.bahadir-in-katilleri-hakim-karsisinda-112483-1.bahadir-in-katilleri-hakim-karsisinda-112484-1.bahadir-in-katilleri-hakim-karsisinda-112485-1.bahadir-in-katilleri-hakim-karsisinda-112486-1.bahadir-in-katilleri-hakim-karsisinda-112487-1.bahadir-in-katilleri-hakim-karsisinda-112488-1.