MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Alevi' ve 'Kürtler' videosu üzerinden hedef alarak, "Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçarım olan bu yoldan derhal dönmelidir" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu 'Alevi' videosu üzerinden hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Eskişehir'deki mitinginde konuştu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Bahçeli, "Zillet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının dürüstlüğü yoktur. Maalesef Kılıçdaroğlu, etnik ve mezhep tahrikçiliğine sapmıştır. Demiş ki 'Milyonlarca Kürt'e terörist muamelesi yapılıyor.' Terörist Demirtaş ne demişti; 'Kürtler potansiyel terörist muamelesi görüyor.' HDP'li Pervin Buldan neyi söylemişti; 'Halkı terörist görüyorlar.' Terörizmin Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi ağır bir ihanettir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şunları iddia etti: "Kürt kökenli kardeşlerimle, bölücü PKK terör örgütüyle en küçük bağlantısı yoktur. Zillet partilerinin hepsinin ağzı aynı. Selahattin Demirtaş ne diyorsa Kılıçdaroğllu onu söylemektedir. HDP'li Pervin Buldan ne söylüyorsa İYİ Partili Akşener onu söylemektedir."

Kılıçdaroğlu'nu hedef almaya devam eden Bahçeli, şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçarım olan bu yoldan derhal dönmelidir. Geçtiğimiz günlerde ilk kez Alevi olduğunu itiraf etti. Alevi olduğunu söylemesi de haklı görürüz. Ancak bu güne kadar niye konuşmadığını, 14 Mayıs'a yaklaşırken neden bu açıklamaya gerek duyduğunu da kararlılıkla sorarız."