MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Çorum'daki mitinginde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ağrı ve Van mitinglerini hedef aldı. Bahçeli, "Bir demokrasi şölenine değil, bölücülüğün meydan okumasına, azgınlaşan terör severlerin intikam çığlıklarına sahne oldu" dedi. Bir sonraki durağı Yozgat olan Bahçeli, burada Kılıçdaroğlu''na seslenerek "Sen inkar etsen de Selahattin Demirtaş teröristtir" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun Ağrı ve Van mitinglerini hedef aldı
Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende Açık Hava Toplantıları" devam ediyor. Bahçeli, bu kapsamda Çorum'da ve Yozgat'ta halka hitap etti. 

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı ve Millet İtifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ağrı ve Van'da yaptığı mitingleri hedef alan Bahçeli, "Bir demokrasi şölenine değil, bölücülüğün meydan okumasına, azgınlaşan terör severlerin intikam çığlıklarına sahne oldu" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

"9 gün sonra yapılacak seçimlerinin ülkemizin, milletimizin birliğine, demokrasimizin geleceğine, insanımızın refahına huzur getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Demokratik bir yarışın gerçekleşmesini ümit ediyor, seçime katılan partilere başarılar diliyorum.

Çorum'da yalan yoktur, Çorum'da hile, hurda, eyyamcılık yoktur; yalana ve yıkıma tevessül edenin haysiyetinden bahsedilemez. Çorum'un hükümran bir mazisi vardır.

14 Mayıs Türkiye için dönüm noktasıdır. Lider ülke Türkiye'nin meşalesi yakılmıştır. Yürüyüşümüz hızlanmıştır. Gelen Türk asrı, geleceğin gücü Türkiye'dir. Bize göre toplumsal uzlaşmanın dinamikleri milliyetçilik ve demokrasidir. Seçimleri Cumhur'un zaferiyle pekiştirmek lazımdır. Bugüne istikrar yarına huzur diyorsak hep birlikte başarırız. Devletin gücü, milletin ferasetiyle hep birlikte aşarız.

İstihdamı, yatırımı geliştirmek için aziz milletim sıra sende. Söz sizin, karar sizin, bayrak sizin millet sizsiniz. Geleceğinizi karartmak isteyenler var.

KILIÇDAROĞLU'NUN MİTİNGLERİNİ HEDEF ALDI

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin önünü kesmek için çırpınıyor. Terörist Demirtaş, Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim diyor. Kim kiminle yürür bakın siz. Biz halkımıza ne diyorsa bakıyoruz. Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK ile yol yürüyor.

Kılıçdaroğlu’nun Ağrı ve Van mitingleri bölücülüğün meydan okumasına sahne oldu.

Türklüğü anayasadan çıkaracağız demedi mi? Kılıçdaroğlu sessiz kaldı. Türklüğün anayasadan çıkarılması demek, kefendir. Türk milletini hiçbir alçak sökemez, buna güç yetiremez.

THE ECONOMİST'E DERGİSİNE TEPKİ

The Economist terör koridorunun açılacağını, Türk dış politikasının tamamen değişeceğini iddia etmiş. 7 düvel 14 Mayıs’ı bekliyor. Haçlı bakiyeleri son kozlarını oynuyor. Paravan Kılıçdaroğlu’nun arkasında duruyorlar. 14 Mayıs için mual hayal kuruyorlar. Etnik ve mezhep bölünmesine düşmüş Türkiye için ayin yapıyorlar, hevesleri boşunadır.

Türkiye’yi düşüremezler, Türkiye’yi siyasi istikrarsızlık yıllarına götüremezler. Zillet İttifakı’nın tek yaptığı makam taksiyesidir. Hazırladıkları birikimleri yoktur.

"BUNLAR İŞ BİLMEZ, ERDEM BİLMEZ"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sayesinde krizlere zamanında müdahale edilmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi güvenlik ve barış iklimini geliştirmiştir. Kazanan Türkiye olmuştur. Bunlar iş bilmez, erdem bilmez, ahlak bilmez. Güneşi balçıkla sıvamaya çalışmak akılsızlıktır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tam manasıyla yerleştirilmesi için yapılan uyum düzenlemelerine ilave olarak başta Türk Tipi Başkanlık modelini kurumsallaştıracak yeni bir Anayasa olmak üzere gereken tüm hukukî, idarî ve siyasî altyapıyı tesis ve temin etmek için Aziz Milletim Sıra Sende.

Zillet ittifakı müstevlilerin ittifakıdır. Zillet ittifakı münasebetsizlerin ittifakıdır. Zillet ittifakı müstebitlerin ittifakıdır. Zillet ittifakı kalbi mühürlenmişlerin ittifakıdır. Zillet ittifakı münakaşanın, mütarekenin ve müfritlerin ittifakıdır. Bu ittifakın yolu Türkiye düşmanlarının yoludur. Bu ittifakın ortakları zalimlerin izindedir. Cumhur İttifakı ise Türk milletinin ahlak ve irfan ittifakıdır. Adaletin, ahlakın, hakkaniyetin, adil paylaşımın, milli duruşun, milli onurun, parlak bir istikbalin ittifakıdır. Cumhur İttifakı Türkiye’nin yükseliş mimarıdır.  İlerleyiş müşiri, istiklal müdafaasıdır. Türkiye zillete düşmeyecek, zillete yenilmeyecek, ziyan edilmeyecektir."

BAHÇELİ YOZGAT'TA YURTTAŞLARA SESLENDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çorum mitinginin ardından Yozgat'ta "Aziz Milletim Sıra Sende" temalı açık hava toplantılarına katıldı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Sayın Kılıçdaroğlu, sen inkar etsen de Selahattin Demirtaş teröristtir" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"CHP ile PKK aynı masadadır. CHP ile HDP aynı kanlı masanın paydaşıdır. İYİ Parti ile HDP ve PKK, bir elmanın iki yarısıdır. Kılıçdaroğlu’na kazanamayacak aday dediler, masada kriz çıkarttılar. Bir oturup bir kalktılar. Bir küsüp bir barıştılar. Birbirlerine oyun oynadılar. Milletimizi aldatmak istediler. Adına strateji dediler. Kazanamayacak adayı, kazandırmak için masadan kalktık dediler. 

"SİYASETİ MAL PAZARINA ÇEVİRDİLER"

Pazarlıkları kızıştırdılar. Güçlendirilmiş parlamenter sistem vaadinden sayısı güçlendirilmiş Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına dönüş yaptılar. 

Bu dönüşü yaparken de elleriyle kalp işareti yaptılar. Halbuki kalp işarette değil iradedir, itibardadır. Kalpleri kaskatı kesilmiş olan zillet partileri başkanlarının yaptıkları kalp işaretinin muhatapları PKK'dır, FETÖ'dür ve Türk ve Türkiye düşmanlarıdır. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar. Sosyal devlet anlayışını her zeminde yerine getireceğiz. Her şeyden önce Türkiye diyeceğiz. Güçlü devleti hep birlikte ihya edeceğiz."