Balıkesir’de altın ve gümüş madeni işletmesinin açılışına katılan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, doğa katliamı gerçekleştiğine dair algı oluşturulduğunu iddia etti. Bakan’ın konuştuğu saatlerde Denizli’den Fatsa’ya onlarca bölgede katliamlara karşı direnişler sürerken, yüzlerce dosya da mahkemede sırasını bekliyordu.

Bakan Dönmez, doğa katliamlarını böyle savundu: Algı oluşturuluyor

Haber Merkezi

Balıkesir İvrindi’de TÜMAD Madencilik altın ve gümüş madeni işletmesinin açılış törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ‘algı’ yapıldığını iddia etti.

Ülkenin ormanları, tarım alanları fütursuzca maden şirketlerine peşkeş çekilmesine rağmen Dönmez, doğasını, havasını korumayan çalışan yaşam savunucularını da hedef aldı. Bakan Dönmez, "Son zamanlarda madenciliğe, özellikle de altın ve gümüş madenciliğine yönelik oluşturulmaya çalışılan olumsuz algının farkındayız. Öyle ki kimi yerde iş makinalarının yakılması, tehdit ve şantajlarla çalışanların yıldırılmaya çalışılması gibi şeylere de şahit oluyoruz. Bu eylemleri düzenleyen, finanse eden ya da başka yerlerden buralara adam taşıyanların çevre mevzuatından bihaber olduklarının farkındayız" dedi.

HER YER KUŞATMA ALTINDA!

Dönmez her ne kadar algı oluşturulmaya çalışıyorlar dese de ülkedeki madenciliğin ekolojiye verdiği zarar ortada. Kazdağları’ndan Fatsa’ya, Şebinkarahisar’dan Marmara Adası’na kadar her yer maden şirketlerinin kuşatması altında.

bakan-donmez-doga-katliamlarini-boyle-savundu-algi-olusturuluyor-968271-1.
Şebinkarahisar

bakan-donmez-doga-katliamlarini-boyle-savundu-algi-olusturuluyor-968272-1.
Fatsa

ÇED süreçlerini göstermelik hale getiren ve maden şirketlerinin önünü açan AKP iktidarı 2007 ve 2020 yılları arasında toplam 114 bin 222 hektarlık ormanlık alanı maden şirketlerine peşkeş çekti.

bakan-donmez-doga-katliamlarini-boyle-savundu-algi-olusturuluyor-968273-1.
Mandra Dağı

bakan-donmez-doga-katliamlarini-boyle-savundu-algi-olusturuluyor-968274-1.
Kazdağları