Bakan Kaya, Afrin operasyonuna ilişkin, "Bazı yabancı haber kanalları Türkiye'nin sivilleri katlettiği ve Suriye'deki tarihi eserlere zarar verdiği yönünde haber yapıyorlar. Biz ne DEAŞ gibi oradaki tarihi mekanların yok edilmesine izin veririz ne de masum bir tek sivilin öldürülmesine izin veririz" dedi.

Bakan Kaya'dan dış basına tepki: Yalan haberlerle dünyayı kandırmaya çalışıyorlar

Katıldığı bir törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bazı yabancı haber kanallarının Türkiye'nin Afrin'de sivilleri katlettiği ve Suriye'deki tarihi eserlere zarar verdiği yönündeki haberlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaya, "Yalan haberlerle dünyayı kandırmaya çalışıyorlar. Biz ne DEAŞ gibi oradaki tarihi mekanların yok edilmesine izin veririz ne de masum bir tek sivilin, kadının, çocuğun öldürülmesine izin veririz. Bizim tarihi hiçbir mekana zarar vermediğimizi herkes zaten biliyor. Bizim mücadelemiz hak ve adalet mücadelesi. Zalim rejim, o insanların bu ülkeye sığınmak zorunda kalmasına yol açmıştır. Avrupa 3 buçuk milyonun burada olduğunu bildiği halde daha söz verdiği yardımları bile yapmamıştır. Bize insanlık dersi vermeye çalışanlar, Danimarka'da mültecilerin nişan yüzüklerine kadar ellerinden alarak ülkelerine kabul etmektedirler. Biz mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bugün askerlik şubelerinin önünde askere gitmek için sıra oluşturmuş Suriyeli kardeşlerimizi görüyoruz" diye konuştu.

(İHA)