Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük vaka sayısının üç bini geçtiğini belirterek, "Daha önce günlük sayı binin altına düşmüştü. Şimdi 4 bine doğru gidiyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca: Günlük koronavirüs vaka sayısı 4 bine doğru gidiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük vaka sayısının 4 bine doğru gittiğini bildirdi.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acer'e konuşan Koca, “Vakalar artıyor. Günlük vaka sayısı üç bini geçti. Daha önce günlük sayı binin altına düşmüştü. Şimdi 4 bine doğru gidiyor. Ama öbür yandan hastane yükünde henüz bir artış gözlemlemiyoruz. Grip benzeri bir tablo ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

BioNTech’in kurucu ortağı Uğur Şahin’in, “Koronavirüste yeni dalga kapıda, sonbaharda yeniden maske takmaya başlayabiliriz” şeklindeki sözlerini değerlendiren Koca, “Ben bu anlamda vatandaşı tedirginliğe sevk edecek bir tablo beklemiyorum. Vaka sayısı artabilir ama virüsün mutasyonla birlikte hasta yapma gücü azaldı" diye konuştu.

Riskli gruptakiler için 'kişisel koruma' uyarısı yapan Koca, "Yaşlılar, ek hastalığı olanlar ve immun (bağışıklık) sistemi düşük olanların kendilerini kişisel olarak korumaları ve güncel, hatırlatıcı doz aşılarını yapmaları önemli olacak" dedi.