Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama geldi. Tekin, sayının belli olması halinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını aktardı.

Kaynak: DHA-AA
Bakan Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili soruları yanıtladı. Tekin, "Takvim de sayı da belli değil, belli olunca açıklayacağız" şeklinde konuştu. 

Tekin, kamuoyunda konuşulan rakamların doğru olmadığını ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile konuyu görüşeceklerini söyledi. Sayının belli olması halinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını aktardı.

Bakan Tekin, şunları kaydetti:

"Konuşulan rakamlar çok büyük oranda eksik ya da yanlış bilgiye dayanan rakamlar. Sayıyı açıkladığımız zaman bütün bu rakamları da açıklayacağız. Net rakamları da açıklayacağız. Biz, ihtiyaçlarımızı sürekli revize ediyoruz. Haftalık okutulan ders sayısından tutun, mevcut öğretmenler, emekli olanlar, hepsini anbean takip ediyoruz. İhtiyaçlarımızı, rakamları net olarak o gün açıklayacağız."

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında, "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız" açıklamasında bulunmuştu.