Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ‘yerli otomobil’ Togg’un AB Mevzuatı ile uyumlu tüm testlerden başarıyla geçtiğini belirterek “Türkiye’de ilk defa bir binek otomobil Araç Tip Onay Belgesi almaya hak kazandı” dedi.

Bakan Varank'tan Togg açıklaması: AB Mevzuatı ile uyumlu tüm testlerden başarıyla geçti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi'nin açılışında ‘yerli otomobil’ Togg'a ilişkin açıklamalarda bulundu

Varank, Togg için 177 bin ön siparişin geldiğini ifade ederek "AB mevzuatıyla uyumlu tüm testlerden başarıyla geçti. Hatta elektrikli araçların en önemli testi olan 'Elektrikli Araç Güvenlik Testi'nden tek seferde geçti. Öyle ki Türkiye'de ilk defa bir binek otomobil, 'Araç Tip Onay Belgesi' almaya hak kazandı onu da bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız eliyle teslim etti" dedi.

"PEYDERPEY TESLİM EDİLECEK"

Varank, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşallah Togg'u, yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydumuz İmece'nin uzaya fırlatılması, E5000 yerli ve milli elektrikli lokomotifin ilk hareketi, yerli ve milli ilk jet uçağımız olan Hürjet'in ilk uçuşu ve daha nice yeni atılımlarla taçlandıracağız."

KILIÇDAROĞLU'NUN NEW YORK ZİYARETİNE ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun New York ziyaretini anımsatan Varank, "Birileri Türkiye'de sürekli karamsarlık pompalamaya çalışıyor, gençlerin sürekli morallerini bozmaya çalışıyor. Hemen 10 metre karşıda CHP'nin genel merkezi var. Sayın Kılıçdaroğlu, geçen aylarda New York'a gitti. 'Teknoloji görmeye gittim' dedi, hamburger yedi geldi. Teknoloji görmek için New York'a gitmesine gerek yoktu. Teknoloji görmek istiyorsa 10 metre kapsının önünde Teknoloji Geliştirme Merkezi’ne girip, selam verip, neler yapılıyor bunlara şahitlik edebilir" ifadelerini kullandı.

(DHA)